0

2017 mod km 80 000

spurt 2022-09-20 19:15:18 +0100

anonym bruker

Anonym

Coil kortsluttet, angivelig pga vann/fukt. Følgeskade ei dyse ødelagt. Tåler ikke coiler vann??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-09-20 21:11:33 +0100

Nei, "coiler" - eller tennspoler - tåler IKKE vann. Ja, de kan være helstøpt og tettet og ditt og datt, men din coil har tydeligvis IKKE vært tett nok. Vann har som kjent en del spennende egenskaper, en av dem er at det trenger veldig, veldig godt inn i ting og tang, spesielt på steder der det er noe dritt å få vann og fuktighet! Elektrikseri er en sånn greie der fuktighet er en skikkelig showstopper, fuktigheten i seg selv er en ting, men som vi vet, vannet er sjeldent helt og holdent rent. Og jo mer snafs det er i vannet, jo bedre leder det! Vann er mao en LEDER - ikke en ISOLATOR. Jeg renger ellers med at du vet hva en "coil" - eller en tennspole - egentlig gjør? Det er i korthet en "dings" - for enkelhets skyld kan vi se den som to spoler - den ene med vanvittig mange flere viklinger enn den andre. Det gir tilsvarene vanvittig mye høyere spenning på den andre siden - der vi altså finner tennpluggene på bilen din. Høy spenning er en skikkelig høydare sammen med det være seg vann eller bare bittttelitt fuktighet. Sånn er det bare, det sier "zapp" og "kaputt" på et millisekund. Vær forøvrig oppmerksom på at det er flere måter å generere høyspenning på, men konsekvensene ved "fuktige" hendelser blir naturlig nok like ødeleggende.

Noen biler er mer utsatt for slike problemer enn andre, og i vår moderne tid er det av en aller annen grunn sånn at de som lager bilene ikke tenker like mye over hvor de plasserer f.ex komponenter som dette. I Norge har vi bla litt mer vinter enn der nede i EU, enn si at vi nok har litt større muligheter hjemme til å f.ex vaske motoren...! Akkurat det med å vaske motoren, kan meget vel gi spennende overraskelser i ettertid om man glemmer seg ut og spyler på ting man ikke bør spyle på, enn si bruker høytrykkspyleren...sånt skjer!

Ellers er altså ørlit grann sprut eller sogar kondens der under panseret nok til å gi problemer av den sorten du nevner, gitt at colien f.ex ikke er helt tett....vi kaller det "værtettet med fotoutstyr....med bilens elektronikk er det på sett og vis det samme. Og selv om det skulle være neeeeeeeesten tett - vår gode venn MacMurphy er alltid med oss og ler seg skakk hver gang vi innbiller oss at noe er feilfritt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger