0

Volvo S80 V8 perfekt alibi?

spurt 2022-09-27 14:46:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Da jeg er en familiemann med litt trang etter motor og krefter, men har en annen halvdel som bare vil ha "herskapsvogn", har jeg funnet ut at Volvo S80 V8 kan være mitt perfekte alibi. Både mtp at den i innkjøp er snill med lommeboka, og at det er Volvo. (Kan vel aldri være feil med Volvo?) Problemet er at jeg sliter litt med å finne ut hvordan kvalitet er på disse bilene. Fått med meg at den har en 4.4L NA motor fra Yamaha, men utenom det finner jeg lite om denne bilen. Hva kan man forvente av utgifter? Hvordan er motoren? Er det en motor plaget med mye feil? Regner med resten av bilen er preget av Volvo's upåklagelige kvalitet, men denne motoren da... Håper på svar! Mvh Andreas

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-09-28 05:29:57 +0100

Hei Andreas, her har du funnet fram til en sjelden og kul bil på bruktmarkedet! Det er nok temmelig få som vil skjønne hva dette er, bortsett fra de som har peiling!

Vi snakker altså stor og relativt konservativ sedan fra Volvo. Men under panseret: V8-er på 4,4 liter og 315 hestekrefter. Jeg mener nyprisen lå på rundt 1,5 millioner. Hinsides mye penger da den ble solgt fra 2006-2010. Derfor er det heller ikke snakk om mange eksemplarer på norske skilter. Her tok avgiftene knekken på det meste av potensielt salg.

Kjøper du nå, er prisen en helt, helt annen. Du skal nok være forberedt på at det kan bli noe dyrere å eie denne, enn en S80 med vanlig bensin- eller dieselmotor. Men veldig skummelt tror jeg ikke det trenger å bli. Motoren kommer fra japanske Yamaha, og det jeg har hørt om den, er at kvaliteten jevnt over er god. Deler kan kanskje være litt tungvinte å få tak i hvis det blir nødvendig, det bør du kanskje sjekke helt konkret med en forhandler.

Bilen er framtung. Sjekk derfor bremseslitasje, slitasje på styring og kuler, ledd og foringer i forstillingen som blir litt ekstra utsatt her.

Du bør også få tatt en sjekk på alle slitedeler, samt at alle elektriske funksjoner fungerer som de skal. Her er det mye utstyr, det betyr også mye som potensielt kan gå i stykker. Bilene begynner jo å bli noen år etter hvert.

Jeg har sett eksemplarer som har blitt brukt til mye langkjøring og dermed har høy kilometerstand. Men også biler som tydeligvis blir brukt pent og ganske lite. De siste er helt klart beste bruktkjøp. Gjerne også få eiere - som har visst hva dette er og har tatt ekstra godt vare på bilen.

S80 med V8-motor er helt klart et morsomt og annerledes bilvalg. Dette er fremtidige klassikere og bør tas godt vare på!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger