TV 2 Play
Min konto
0

Tennplugghette sitter fast, må ødelegges?

spurt 2022-10-03 10:51:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei og takk for en flott spalte, og takk til dere som gir gode svar! Jeg har hatt min golf på 110k service (hos Møller), og man skal bytte tennplugger. Det lot seg ikke gjøre fordi tennplugghettene satt fast. I servicepapirene står det at de må ødelegges og nye må bestilles (dette er gjort). Det høres jo brutalt ut på en 7 år gammel bil. Hva betyr dette? Hvorfor setter slike hetter seg fast? Er ikke de oppå pluggene, og ikke nede i motoren?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-10-03 11:21:39 +0200

Heisann. Selvsagt kjedelig når noe slik som dette skjer. Og det skjer innimellom. På den annen side – det finnes verre problemer. Både i billivet og i livet ellers. Tennplugg-kabler vil jeg nesten betrakte som en slags slitedeler. Det skader sjelden å bytte de med noen års mellomrom. Går de i tillegg i stykker, så er det ikke noen tvil. Da må de byttes.

Disse er med på å sikre at pluggen får en skikkelig strek og god gnist som igjen antenner bensin og luft-blandingen – og som sørger for at bilen din faktisk går. Om man vil spare noen kroner finnes det fortsatt løse tennplugg-hetter å få kjøpt. Da slipper man å bytte hele kabelsettet. Jeg kjøpe nylig dette selv, på nettet, til en gammel Volvo jeg har. Jeg kjøpte en komplett sats, men som "byggesett" hvor jeg kapper kabellengdene etc. selv.

Grunnen til at de setter seg fast er nok først og fremst temperaturendringer. De utsettes fra alt til glovarmt til kaldt og de kan nærmest «krympe» fast på selve tennpluggen.

Det er uansett ikke noen stor utgift det er snakk om her. Kanskje er det litt tidlig på en syv år gammel bil. Ofte byttes de aldri. På den annen side det er slik som skjer innimellom og det er ingen sin skyld.

Det er riktig at disse sitter ganske høyt opp på motoren ja, og de trykkes nedpå selve tennplugg-toppen og sitter fast via en liten fjærbelastet låseanordning – litt sånn universalt fortalt.

Uansett: Du må få fikset dette slik at du kan kjøre glad og fornøyd videre.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-05 15:23:26 +0200

Kloke ord fra Kamerat Benny som vanlig, og ja, sånt som dette skjer av og til, men det er store problemer, og det er små problemer. Dette henfaller til siste kategorie, og det er slett ikke dumt å bytte pluggledninger innimellom. Det er flere grunner til dette, en grunn er at vann kan trenge inn og degradere isolasjonsevnen = dårligere gnist med de problemer dette kan medføre. Jeg tenker at når de sitter bjønn slik du beskriver her, ja da er det fuktighet med i spillet, sånt skjer også innimellom, enten det er kondens, sprut eller snøfokk som trenger inn. Og ting som er korrodert - det er også dårlig karma ifht kontaktflatene mot pluggen her. Summa summarum: kjempelurt å bytte, krøss fingrene for at de holder like lenge eller lenger neste gang!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-06 08:00:14 +0200

Mekanismen i plugghettene er oftest i stål(fjærstål) mens tennplugg niplene på toppen av pluggene ofte er i aluminium for god kontaktevne og da kommer vi inn på galvanisk korrosjon som gjør at auminiumen starter med å ofre seg og skaper korrosjon, dette akselrerer med fuktighet og trolig også med de høye spenningene som passerer igjennom her på ca 20-30000 volt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-08 14:33:13 +0200

Dette er en nyere golf,her det coil on,detter er ikke en golf fra 1975,her sitter nok coilen direkte på pluggene,ofte løsner du på skruene og drar av alle coilene samtidig, som på en Peugeot 307 som eks fra 2003,, kanskje verkstedet har gjort en tabbe og ødelagt noe

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-08 14:33:15 +0200

Denne golfen har neppe pluggledninger men coil on,coilen er montert direkte på pluggen,har verkstedet ødelagt den er coilen og plugghetten som er 1 enhet,hvis verkstedet ødelegger en ,har de nok vært uforsiktige og bør erstatte den gratis

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar