0

Dekk og dimensjoner

spurt 2022-10-18 16:25:10 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har lite kjennskap til dekk. Vi har kjøpt oss en 2014 modell Volvo V60 D3( 2,0,136Hk). Sommer dekk som kom med bilen hadde dimensjon 235/45/R17. Vinterdekk var derimot 215/55/R16. Fikk vite av dekkhotellet at dekka er slitt, og mtp barn og sikkherhet har jeg valgt å kjøpe nye. Det blir enten Michelin X-Ice eller Good year Icegrip 2. Fikk høre av dekkhotellet at jeg sparer 1000kr om jeg skulle velge 205/60 på samme felg. Han mener at det blir kun 1cm forskjell i bredde og at det har ingenting å si i total opplevelsen. Til og med at 205 dekka har mer gummi som kan by på mer komfort. Er dere enige ? Jeg sparer gjerne en tusen lapp om jeg kan hvis det ikke har konsekvenser. Komfort og sikkheret er viktig, i tillegg har vi en ganske bilsyk unge. Takk for all hjelp!!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-10-19 18:53:58 +0200

updated 2022-10-19 19:16:39 +0200

I utgangspunktet skal det brukes de dekk dimensjonene som står oppført i vognkortet men når det er på vinter dekkene så kan du bruke både 205/55R16 og 205/60R16 som begge er innenfor med plus 1,6% for det første og minus 1,6 % på det siste i rulleomkrets og grensen er 3% uten å måtte rekalibrere speedometeret. Dimensjonen 205/55R16 er en popular dimensjon så få prisene på begge dimensjonene da du kanskje kan spare enda litt her. På sommerdekkene ville jeg ikke eksprimentert for mye da det er en grunn til at biler er utstyrt med de dimensjonene de har.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-19 19:50:17 +0200

Du kan lovlig gå en dimensjon opp eller ned ifht det bilen er godkjent med, ellers er det essensielle at sporvidden ikke endres. Det skal forhandler ha styring på. Om jeg ikke husker skamellig feil, er de dekka du nevner piggfrie vinterdekk, der Michelin nok er det som har lavest støynivå og best egenskaper på is og barmark, våt eller dør, mens Goodyear nok er et noe bedre allround-dekk. Fordelen med smalere dekk er at du får noe høyere marktrykk, spesielt på snøføre er det en klar fordel. Bakdelen er at større "fotavtrkykk" gir noe bedre grep på f.ex isføre - og mer stoppkraft på barmark. Forskjellene er imidlertid ikke avgjørende sånn uten videre: hvordan er degentlig vinterforholdene der du bor, der du kjører? Der er du selv eksperten, er det relativt mye isføre om vinteren, velger du Michelin, er det litt av hvert, velger du Goodyear. Et betydelig innslag av snø tilsier at en dimensjon ned kan være et fornutig valg - som jo også sparer en tusenlapp.

En tanke til du bør ha i hodet, er at for mer seriøse vinterforhold er kun det vi kaller "nordiske" vinterdekk som gjelder: i praksis Nokian eller Continental. Noian Hakkapellitta har vært min favoritt i mer enn ti år, bakgrunnen er at mens jeg ennå var i arbe', måtte ut til alle døgnets tider uansett vær eller føreforhold. Jeg bor også i et fylke der vinterne er milde, men ikke helt avskaffet: det gir en blanding av snø og isdekke iallefall to-tre måneder av vinteren. For mitt behov var Nokian kongen på haugen, mens Conti sine vinterdekk er det suverent beste allrunddekket- favoritten på min f.d arbeidsgivers flåte av tjenestebiler. Men om du har helt vanlige behov, er Michelin og Goodyear et helt greit valg.

Et ps med piggfritt: du bør ha en viss erfaring, og vite hva det innebærer å tilpasse farten etter forholdene. Dette er alfa og omega, kjør heller 20 km/t for sakte enn 5 km/t for fort - ikke ifht fartsgrensa - men ifht din vurdering av forholdene. Glem aldri at bremselengden er proporsjonal med KVADRATET av hastigheten!!! Husk også at ESP/Antispinn har en tendens til å kamuflere hvor glatt det er når du starter opp....det er når du prøver å bremse at du oppdager fysiske lovers beinharde realiteter. Les veien foran deg, tilpass farta FØR svingene - da kan du slippe gassen fremfor å bremse - kjør mykt og defensivt - så går alt så meget bedre! Lykke til med en feiende flott bil og nye dekk!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger