TV 2 Play
Min konto
0

Dieselmotor starter ikke

spurt 2022-10-24 07:19:57 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en fiesta diesel 2009 mod , ble parkert i garasje for få dager siden. Da den skulle brukes i går så var den helt død. Dvs ikke tom for strøm, men ikke noe innslag lyd til starting. kan det ha noe å gjøre at man måtte bruke reservenøkkel da vi mistet vanlige nøkkel?? tenningslås og alt kommer jo på. Men det er helt dødt når du prøver å starte??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2022-10-24 08:00:34 +0200

Jeg ville vel stillt meg selv to spørsmål her: har reservenøkkelen fungert tidligere....og hvor lenge siden er eventuelt dette? Det er en mulighet for at reservenøkkelen rett og slett ikke er kodet rett...det være seg fordi det aldri er gjort....eller fordi vår gode venn MacMurphy er med oss hvor vi går. Spesielt når det gjelder elektronisk lagret informasjon.

Dernest ville jeg brukt et par timer på å tenke gjennom hvor den "vanlige" nøkkelen kunne ha gjort av seg. Finner du den, og bilen starter, ja da er det hipp hurra! Finner du den IKKE, og bilen fortsatt ikke starter, ja da kan dere dere jo tenke i retning av batteriet i reservenøkkelen....det er en viss mulighet for at det kan ha betydning. Ja, jeg er p.t noe usikker på om spenningen på batteriet er relevant her, det vet vår gode venn Car Wizard, han kommer nok innom her ila av dagen skal dere se :-)

Men jeg tenker at om dere f.ex får låst opp bilen med knappen på nøkkelen, ja da er det nok spenning. Hvis batteriet er stein dødt....ja da ville jeg iallefall prøvd å skifte dette batteriet før jeg ringte forsikringselskapet (om dere har redningsforsikring) og fikk bilen brakt til verksted. Ja, det kan være andre ting med i bildet, men om jeg tolker beskirvelsen rett, oppsto dette problemet når hovednøkkelen fant det for godt å forsvinne, og dere i nødens stund måtte ta frem reservenøkkelen! Lykke til, dette ordner seg nok!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2022-10-24 10:08:10 +0200

Vanligvis er det en liten rød lampe i dashbordet som blinker når startsperren er aktivert og slukker så snart nøkkelen er satt i tenningslåsen. Dette foregår via en transponder chip i nøkkelen og et induksjonsfelt i tenningslåsen som vekker opp transponderen og sender lynfort signal til motor ecu om å tillate start altså kansellering av startsperren. Er ikke kriteriene for start oppfylt skjer det ingenting som du beskriver. Reservenøkkel kan være skadet eller bare beregnet på å åpne fks dør og bagsje rom og da kan kan ikke starte bilen med den. Du må nesten huske tilbake om du har kunnet starte med den før eller starte arbeidet med å finne orginal nøkkelen. Jeg ville likevel ladet batteriet fult opp for å være på den sikre siden og at det ikke er dette som forårsaker problemer her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar