0

Sikker bil/mye feil?

spurt 2023-01-05 15:02:01 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, tenkte å kjøpe en Touareg v10 TDI men er litt redd for den store motoren og utgifter, bilen har gått nærme 300.000km og har en liten lekasje fra toplokket, kan skru litt selv men ikke noe mekaniker, tenker du det kan være greit kjøp eller holde meg unna?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-01-05 17:35:10 +0100

Det som tar rotta på en bil, er først og fremst antall år på veien, ikke antall kilometer. Her har du kanhende et eksemplar som har fått "dosen" av begge deler, i tillegg snakker vi om en bil som har et aldri så lite premium-stempel. Sånn bortsett fra motoren, er det overveiende sannsynlig at bilen har luftfjæring og annet dilldall som plutselig koster det hvite i øya å reparere. Det GODE er at deler til VW er rimeligere enn deler til tilsvarende Porche, men du bør kunne skru mer enn "litt" selv for å unngå gråt og tenners gnissel. Du skal mao være en godt over gjennomsnittet garasjemekaniker for å kjøpe en Tourag om du er en vanlig lønnsmottaker. Vær ops på at biler med konvensjonelt, adaptivt understell også kan være en smule utfordrende. Elllers er den store motoren, som du jo er inne på, en potensiell utgiftsbombe. Når du ser en "liten" lekkasje fra topplokket, sier du ikke noe om det er svetting eller en lekkasje i ordets egentlige forstand, ei heller om det er fra en toppdekselpakning eller pakningen mellom blokka og et av topplokkene. Det er en vesensforskjell her, i sistnevnte tilfelle er det i beste fall et blinkende rødt lys som sier at nei, intet kjøp uten grundige undersøkelser. Alt på denne bilen koster penger og abe', ikke minst når det gjelder motoren. Ja, en NAF-test - FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakten, kan avdekke om det i det hele tatt er liv laga, men generelt er det veldig mye som kan og vil gå i støkker på en hvilken som helst "premiumbil" med noen år på nakken. Og nei, du kan ikke "sjekke" bilen godt nok selv der ute på tunet hos selger, å kjøpe en såvidt komplisert bil uten NAF-test er riskosport som kan sammenlignes med russisk rullett med pistol. Og som vårt store orakel Benny så treffende slår fast, om du ikke hadde råd til å kjøpe bilen som ny, har du sannsynligvis ikke råd til å eie den som brukt heller.

Om du plent føler at du bare MÅ HA Touareg, gå heller for en bil med V6 TDI, om du ikke skal bruke bilen på en flyplass og slepe på 737 eller tyngre, har du ikke behov for denne motoren i Norge. En digresjon her: våre gode venner i en stor nasjon øst for Helsinki har hatt et par Toureg med nettopp V6 opp gjennom åra, det gode er at Toureg er en vellykket kombinasjon av landeveislokomotiv og noe som minner om SUV, i den forstand at man har rimelig god fremkommelighet, iallefall på alminnelig gode skogsbilveier. Og der borte i øst kostet ny Toureg med V-6 TDI og ellers mer enn nok "utstyr" - mindre enn min egen Golf her hjemme på samme tid....! Rundt 400.000 omregnet til norske kroner...!

Husk imidlertid, dennne bilen med V6 er også "premium, du må regne med å sette av minst dobbelt så mye til løpende service og vedlikehold sammenlignet med en konsensjonell bil, og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-01-09 11:06:34 +0100

Jeg er, som så ofte før, enig med Norulfs betraktinger rundt denne bilen.

Skjønner at det kan friste med et slikt beist av en bil, VW Touareg med 300.000 kilometer på telleverket er «risikosport, uansett motor. V10 TDI-en gjør det ikke tryggere. Det er viktig å være klar over.

For å si det slik: Du behøver ikke lete lenge etter et tryggere bilkjøp. Å kjøpe en slik bil med lekkasje fra topplokket er som å gi Møller fri tilgang til hele bankkontoen din.

Hadde den lekkasjen vært en bagatell hadde garantert tidligere eier fikset det før salg – om vedkommende er seriøs.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger