0

Alarm til mercedes Eqa

spurt 2023-02-04 07:56:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!Har ett rart spørmål?Jeg får ikke noe bra svar fra forhandleren ang.hvorfor jeg ikke får alarm montert på Mercedes EQA,jeg skal bestille en ny bil og vil ha alarm montert,får det på EQC??Kan dere være så vennlig og gi meg svar,når jeg ikke får det fra en forhandler?Mvh,Johnny Brandvik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

7 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-02-04 08:56:42 +0200

Hm ja ok du vil ha alarm men alarm stammer vel egentlig fra tiden når man kunne åpne og kjøre avgårde med en bil ved hjelp av en Diplom is pinne. Deretter kastet forsikrings selskapene seg over dette og man fikk noen kroner i avslag hvis man hadde montert godkjent alarm og på den veien var det vel. Hvis en biltyv vil ha bilen din så benyttes elektroniske scannere både for deaktivering av alarm og til å aktivere bilen og man er sjanseløs mot en proff som vil ha nettopp din bil uansett hva man monterer i den, jeg pleier å si at uansett hvor avansert utstyr en bilfabrikant monterer i bilen så kommer det en biltyv 5 minutter etter og knekker den koden så slike systemer er vel mest ment for å forhindre en kar med noen halvlitere for mye innabords som ønsker gratis transport hjem eller ser en dyr iphone i forsetet som han har fryktelig lyst på og knuser sideruten din men det er unnagjort på sekunder og har jo aldri hindret slike tyverier alarm montert eller ikke. Så poenget er at det koster penger og bryderi å montere og tilrettelegge for utstyr få eller ingen etterspør spesiellt i disse datachips manko tider. Jeg har aldri på 40 år hverken hatt forsøk på tyveri eller innbrudds forsøk i mine biler og har kun hørt om en i min omgangskrets som fikk sideruten slått inn når han parkerte i tjukkeste Oslo en natt for 25 år siden og ingen alarm i verden kunne forhindret det.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-04 10:06:46 +0200

Hei. Du kommer helt sikkert til å bli fornøyd med bilen. Jeg har hatt en EQA siden mai for snart to år siden. Veldig fornøyd. Bilen har i og for seg en slags alarm innebygd. Den varsler på Mercedes-appen dersom bilen er ulåst, eller vinduer er åpne. Et pling på telefonen. (forutsatt at nøkkelen ikke er i bilen) Skulle noen klare å stikke av gårde med bilen, har du også live sporing på posisjon, slik at onkel politi lett finner den igjen. Posisjonen er såpass nøye at du kan se hvilken side av veien bilen er parkert - eller hvor den kjører. Verdien av en gammeldags alarm er nok veldig redusert, slik som Wizard er inne på. Selv om alarmen tuter og uler er det jo ingen som reagerer. I tidligere tider da jeg hadde alarm på mine biler monterte jeg sirenen inne i kupeen. Mindre støy i nabolaget - og helt ulidelig vondt for tyven å fullføre jobben. Hadde aldri innbrudd... Forslag til konklusjon på ditt spørsmål; legg nervene på hylla og la være å bruke krefter på å få alarm. PS; EQA er i ferd med å få talestyring på norsk. For med ville det vært viktig, men oppdatering er ikke mulig.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-04 19:23:27 +0200

Som Kameratene Wizard og Kona slår fast, en alarm har begrenset nytteverdi. Ja, om du bor et sted der bilen står ute i gata foran huset, er det jo rent hypotetisk greit å få en tut-tut som sier at noen tukler med bilen, f.ex stæler hjula eller noe annet festlig, men be advised, du rekker ikke ut før tjuven har gjort sitt likevel, jeg har sett tjuvpakk i aksjon for mange år siden: de stælte felgene på en Volvo Amazon på den andre siden av en åpen plass, Jeg var vel halvvåken fordi jeg skulle på jobb, avstanden var akkurat litt for stor til at det var noe poeng å vifte med hagla - det bør man jo uansett ikke gjøre, men jeg rakk såvidt å notere bilnummeret på kjeltringenes bil - de var 4 mann og tok hvert sitt hjul, det tok mindre enn to minutter totalt. Men de kjørte altså sin egen bil.....hyperintelligent!

Men så var det derre med fire mann...i Norge er det fremdeles sånn at du ikke har lov til å forsvare deg med mer "maktbruk" enn de andre. Det er altså forbudt å bruke balltre, enn si peke på bermen med hagle. Du får straff, de andre får klapp på skuldra. Og nei, det er sjelden andre gidder å bry seg med en alarm som uler. Men- det er minst to "men" her: en alarm og ditto klistremerker gjør at tyven(e) kanhende velger en annen bil! Tjuvpakket er jo makelig anlagt, og foretar som regel en viss risikovurdering: det er dårlig bizzienizz å bli tatt, selv om risikoen uansett ikke blir spesielt mye større med en alarm som uler! Spesielt om bilen står inne i gårdsrommet eller innkjøringen ved boligen din. Og alarm - om Mercedes av en eller annen grunn - i disse dager vanligvis leveringsproblemer fra underleverandører - ikke kan levere en fabrikkmontert alarm - så kan du henvende deg til f.ex Bilradiospesialisten og få montert en DEFA-alarm. Koster ikke spesielt mye mer enn en fabrikkmontert alarm, og bla Bilradiospesialisten Sandnes kan anbefales på det varmeste, godt arbe' og hyggelige timepriser. Men igjen - alarm har sine begrensninger, det er litt som å pisse i buksa på en mørk dress for å holde varmen: det er mest for din egen godfølelse. Et alternativ - som strengt tatt kan være like så effektivt - er å kjøpe noen løse alarm-klistremerker og lime på rutene. Evnt også en sånn liten duppeditt med en blinkende lysdiode som forsterker inntrykket av at her er det en alarm med i bildet.

Biltema har slike merker, og din lokale VAG-forhandler har dem....eller kan bestille dem. Kanhende Mercedes-sjappa også har, jeg har kjøpt mine hos begge de to ovenfornevnte opp gjennom åra. Og ja - jeg har hatt gode grunner til å ha det være seg alarm eller iallefall klistremerker som skremmer tjuvpakket. På flere av mine biler gjorde jeg det enkelt: jeg koblet bryterkretsen for interiørlyset til et par releer og hornet....det enkle er ofte det beste. I tillegg hadde jeg dobermann ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-05 09:01:12 +0200

Mr N Wolf er inne på noe her og det er jo psykologi så hvorfor kan de ikke lage noen klistremerker der det står fks Høyspenning 50000 Volt berøring medfører livsfare og med slikt sikksakk lyn på som bonden hadde på ku strømgjerdene i hine hårde tider og plasere de godt synlig på alle rutene, jeg ville gjerne se den som da absolutt måtte bort å ta på bilen for å finne ut om det virkelig var sant he he.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-05 12:14:56 +0200

Trampeklapp for en fantastisk god ide fra Kamerat Wizard her! Mange av oss har jo lært hva dette symbolet innebærer ved å pisse på et strømgjerde i ung alder! Atter andre har trukket det litt for langt ved å ignorere fareskiltene med sikksakklyn på det være seg høyspentskap ved arbeidsplassen eller NSB sine luftledninger! Og felles for alle tre tilfeller her er at man ser et lysende skilt med "dette skulle du aldri ha gjort" for sitt indre blikk et millisekund etter at man blir innhentet av karma! Alle som har testa sånne ting og ennå kan fortelle om det, vil som regel gå lange omveier når de ser et sånt skilt resten av livet!

Det man skal ha i bakhodet, er imidlertid at et slikt skilt kan være like ulovlig som min 'rede bestefars skilt med "selvskudd utlagt" og "skutt blir den som...". Disse små, diskrete gule skiltene med sikksakklynet som industrielektrikere enten henger på sikringen når de jobber på en krets eller limer på tavlene er tingen her....synlige for tjuven...men ikke så prangende at man får øvrigheta på nakken ellers. Verdt et forsøk, mener disse elkjedene som selger elektrisk utstyr du ikke har lov til å innstallere selv over disk har sånne skilt også. Ellers tenker jeg at ordet "alarm" på et lite diskret klistremerke også gjør nytta, det har iallefall fungert de siste 10-12 åra for min del....bank i bordet. Dvs bilen har fått stå i fred, men sånt som julelys utenfor huset ved innkjøringa, det har vi måttet gi opp. Kanhende også jeg skulle skaffe meg et par skilt med "høyspenning"....?!?

Her må jeg nesten nevne at jeg satte opp et skilt med "gass under trykk" i garasjevinduet når naboen fyra opp grillen klin oppi garasjeveggen min....ikke kjent når malinga ble svidd på veggen av ufattelige mengder tennvæske. Skiltet med "gass...." løste problemet...!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-05 12:49:25 +0200

He he det lysende skiltet med at dette skulle du aldri prøvd som man ser i sitt indre blikk er vel streng tatt de historiene vi hører fra de som var på vei hinsides og kom tilbake og så et sterkt skinnende lys de bare måtte finne ut hva var men som en effektiv hjertestarter satte en stopper for og ja 50000 volt kan rett og slett stoppe pumpe virksomheten så for all del stol på at de som har satt opp skiltene de gjør det til ditt beste og ikke gjør forsøk som sikkert både Mr N Wolf og meg selv fant på i ungdommen når man på dårlig fungerende mopeder, påhengs motorer og motorsykler stadig skulle ha ut tennpluggene og teste de ved å holde de mot gods altså jord for å se om det var gnist og ja det gikk ofte galt og man fikk en noe tuppert hårsveis da den statiske elektrisiteten på 20-30000volt forplantet seg i kroppen ikke bare en gang men ofte flere ganger hm at det gikk bra og at vi fremdeles sitter her er vel som nevnt Karma eller skjebne så boys and girls ikke prøv dette hjemme må bli lærdommen her og ikke alt var bedre før altså.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-06 14:38:28 +0200

Ja, dengang jeg var ung og hadde både hår og Jesus-frisyre hendte det titt og ofte at det sto rett til værs! Men som vi vet, den indre motstanden i kroppen er nokså høy! Det skal altså både høy spenning og en strømkilde som er det vi kaller "stiv" til for at det skal oppstå strømgjennomgang og derav følgende skader av betydning. Med en "stiv" strømkilde tenker jeg på en strømkilde som formelig spruter ut flerfoldige ampere uten å knele, som en sveistransformater eller en svær batteribank. For ikke å snakke om en stikkontakt der hjemme...220V/10A evnt 16A som jo er vanlig på sikringskursene i private hjem, er mer enn nok til at det oppstår festlige skader om man bruker fingrene som voltmeter eller noe annet festlig! Men sammenlignet med 400 og 1000V i industrielle sammenhenger, enn si lysutstyret på f.ex en flyplass, er det vi har hjemme bare småtteri!

Derfor disse sikksakksklitene på høyspentskapene på jobben...idioten som kommer for nær med den uisolierte skrutrekkeren på 1000V vil ofte få full gjennomgang like fra skrutrekkeren og hånden til gulvet han står på. Og som vi vet, ikke bare blir det festlige brannskader der strømmen går ut, men den svir bokstavelig talt langs hele ledebanen. Gjett hvorfor snille doktoren på sykehuset sier at nei, du skal IKKE reise hjem, selv om du ser grei ut utenpå! Blodårene kan være fulle av det vi forenklet sett kan kalle partikler, som igjen klogger nyrene....da er gode råd rådyre og det er en klar fordel å være på et sykehus under overvåking. Min avdøde bror testet ut dette....store produksonskar med massive mengder med varmekabler som mates med høy spenning og ditto strømstyrke, utgjør også en kjempesvær spole. En spole holder ladning, selv om man kobler ut kretsen må man kortslutte før man begynner å jobbe. Broder glemte det siste, men han slapp heldigvis med skrekken og en tur innom sykehuset.

Sammenlignet med slike spoler er en tennspole - en coil - på en bil bare Mikke Mus! Ja, det er noen tusen volt, men strømstryrken er ørliten - så liten at det ikke blir strømgjennomgang av betydning i kroppen. Men man får en karamell som man virkelig kjenner i hånden. Dog - man dør ikke på seg av det! Om man derimot har f.ex en vaskemaskin med full overgang til jord og står der og holder på denne samtidig som man pisser på vasken, ja da kan man meget vel se lyset! Da snakker vi om en situasjon med relativt god ledningsevne i kroppens væsker, og får god gang! Ikke ufarlig....og ja....dette prøvde min gamle far en gang i tiden. Men lykken står den enfoldige bi! En annen, ikke helt ufarlig greie vi omgåes med i hverdagen, er batterier....f.ex et 12 volt batteri i bilene våre er ganske så spenstige saker, man leker ikke akkurat med å kortslutte et slikt batteri! Ikke spesielt mye spenning, men du og du, et startbatteri på en dieselbil formelig spruter ut ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger