0

Q2 strandet på verksted

spurt 2023-02-16 18:02:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg hadde min bil inne til EUkontroll i starten av november, og de fant rust på bremseskivene. Jeg avtalte dermed at vi skulle få dette fikset noen dager etterpå, og leverer inn bilen 11. november. Bilen hentes og regning betales, og 12. november får jeg feilmelding i displayet, får beskjed om st det er noe galt med girkassen. Verkstedet bestiller bergingsbil, og jeg får lånebil. Viser seg at de finner løse fragmenter av «noe» i girkassen (automat) og ny girkasse må på plass. Heldigvis har jeg garanti etter at den har vært på verksted, og betaler ikke. Nå i slutten av februar står den der fortsatt. Ingen deler å oppdrive. Ingen tidsestimat. Hva kan jeg gjøre? Bilen er kjøpt og reparert samme sted, gått drøyt 60.000 km og fra 2019. Kan jeg gjøre noe? Kreve noe? De stiller tross alt med leiebil, men betaler både på lån og forsikring på en bil som står stille.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-02-17 16:16:05 +0200

Det er et par løse tråder her....bremseskivene og bremsejobben har i utgangspunktet ingen relevans ifht girkasseproblematikken. Slik jeg forstår det, snakker vi om en bil som er kjøpt ny i Norge av deg eller evnt første eier, ennå under fabrikkgaranti. Videre fremwtår det som om du har brukt merkevekrsted og har mobilitetsgaranti. For å ta dette med rettiegheter først: du har dels de rettigheter som du finner beskrivet i Audis fabrikkgaranti samt mobilitetsgarantien. Jeg ville lest gjennom dette først - om du ikke finner dem i kjøpekontrakten hhv annen dokumentasjon, kan du sjekke på importørens nettsider, evnt ta en hyggelig samtale med verkstedet der bilen står og vansmekter.

Ellers er det sannsynlig at verkstedet nok er minst like lei seg som deg, men som vi vet, det er en ulvetid, der forsyningskjedene for en lang rekke komponter og ikke minst kritiske innsatsfaktorer som inngår i produksjonen, ikke er tilgjengelige. Det er også et aldri så lite problem med industrien der nede i EU som man ikke snakker høyt om: det er en energikrise, ikke bare har man egentlig litt for lite energi, den som er tilgjengelig, er veldig mye dyrere enn tidligere. Det medfører at mange må bremse ned produksjonen, og uavhengig av hvilke forhold som er relevante for akkurat din girkasse, det blir litt som når du pælmer steiner i en vanndam, alle monner drar liksom, det blir store ringvirkninger.

En mulighet er å spørre forhandler om man har muligheten til å undersøke alternative leverandører. Ikke gitt at det er mulig ifht en garantireparasjon, men det koster lite å spørre. Sånn bortsett fra det: joda, du har en del rettigheter, men jeg ville smurt meg med tålmodighet, leiebilen er jo tross alt "utgiftsfri" for din del, noe kynisk sett, ja, du betaler forsikring på din egen bil, du betaler på lånet, men om leiebilen er en tilsvarende bil, ja da sliter du jo på den istedetfor din egen - og du har ikke andre utgifter enn drivstoffet. Forsøk å se lyst på det - girkassa kommer nok skal du se - det pleier å ordne seg. Om det mot formodning IKKE ordner seg, ja da tar du det derfra.

Å si opp forsikringen på bilen din, det kan du ikke gjøre så lenge det er gjeld på den. Det er mulig den kan "avskiltes" - dvs at du melder fra til SVV at den står parkert en stund - da sparer du litt - men be advised - du MÅ kontakte forsikringselskapet i tillegg for å være HELT SIKKER PÅ at bilens kaskodekning opprettholdes!!! HER finner du mer om dette: https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-...

ALLER FØRST ville jeg imildertid dobbeltsjekket at ikke girkassa var på vei....! Ellers kan du altså sjekke garantivilkårene osv osv, og generelle rettigheter....de finner du på forbrukerårdets nettsider....en mulighet kan jo være å heve kjøpet...men da må du regne med å betale en sum for den tiden du har brukt bilen. HER finner du forbrukerrådets opplisting av rettigheter, fremgangsmåte osv: https://www.forbrukerradet.no/forside...

The Bottom ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-02-18 16:22:00 +0200

Hvis lånebilen er noenlunde sammenlignbar med bilen din, er vel dette en topp løsning. Du sparer slitasje og påløpte km. Blir verdt noen kroner det hvis det blir langvarig. Med mindre verkstedet går konk før de får ferdig bilen din kan jeg ikke se at dette er noe å ligge våken å gruble på ?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger