TV 2 Play
Min konto
0

Ford kuga 2017

spurt 2023-03-09 16:14:23 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny Original dekk 235/45/19 (2,3 bar på døra) og skal endre litt brede på dekk til 225/45/19 til sommeren pga. sporing.

Spørsmål er hvor mye luft skal dekken riktig ha med litt tanke på sporing.

Tusen takk for svar.

Mvh Kungkea

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-09 17:02:58 +0200

Det er ikke noe fasitsvar på anbefalt dekktrykk ifht sporing, det som gjelder, er anbefalt dekktrykk slik det fremgår av biles instruksjonsbok, normalt sett vil du også finne anbefalinger for de dekkdimensjoner som bilen din er godkjent for her, som regel også med anbefalinger for "tom" bil hhv bil med maksimal nyttelast. Hva sporing angår, vil dekkmønsteret være av stor betydning, min erfaring er at "rilledekk" - altså et dekk med linjer i dekket som går parallelt med fartsretningen - er det verste av det verste her. Nå er dette stort sett motorsykkeldekk, hadde nær sagt trillebårhjul, på bildekk er det ikke vanlig med rene rilledekk, men noe forenklet sett, det er forskjell på dekk, noen er mer problematisk enn andre. Ellers kan du endelig prøve deg frem med noe lavere eller noe høyere dekktrykk, men be advisesed, du vil raskt kunne forringe bilens kjøreegenskaper. Dernest vil du få økt slitasje på hhv sidene av dekket og på midten. Jeg tenker at maks 10 % endring ifht anbefalt luftrykk er en fornuftig grense her, kfr det enkelte aktører i bilbransjen sporadisk har anbefalt ifht vinterdekk.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar