0

EU godkjenning av eksosannlegg

spurt 2023-03-15 22:20:11 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, har veldig lyst til å fjerne muffleren på min 1 liter ecoboost 2019 modell for å få litt grommere lyd! Og har tenkt tanken å kutte av muffleren, og lage nye enderør, og ved ny EU- kontroll sette på gamle muffleren med skjøtestykke! Vil dette bli godkjent? Er jo det gamle eksosanlegget, bare med et skjøtestykke (selfølgelig uten lekkasje) HJEELP

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-16 09:18:22 +0100

Nei, om du skal få en hyperintelligent "modifikasjon" som dette gjennom en EU-kontroll, må du finne en kontrollør som burde ha vært en tur innom Spec-Savers for lengst, i tillegg må han ha glemt å skifte batteri på høreapparatene! Alternativt må han være stein idiot, en kontrollør som overser noe sånt uten å utstede umiddelbart kjøreforbud, kan like godt se seg om etter ny jobb først som sist!

Kort og godt, et eksosanlegg SKAL samsvare med orignale spesifikasjoner, om du så "bare" ser for deg å modifisere den bakre demperen, ja så må du trylle frem dokumentasjon fra fabrikanten eller et akkreditert laboratorium som sier at bilen fortsatt oppfyller satte krav og fremdeles er i tråd med typegodkjenningen. Verken mer eller mindre. En ting er at dette - rent hypotetisk ihvertfall - vil kunne påvirke utslippene - i disse grønne tider er bare mistanke om noe slikt fy og atter fy - men denne greia med decibel og støybegbrensninger seiler opp som en solid nummer to på kontrollørens liste! Og er det noe som virkelig er en høydare på det være seg EU-kontrollen, SVV sine utekontroller eller for den sakens skyld, for Politi og SVV som står langs veien når du kommer susende, er det akkurat dette med det du kaller "gromlyd"! Det er rett og slett en skikkelig Purke-Magnet, av den sorten som får gutta i uniform til å rive av skiltet først og spørre etterpå! Vil du virkelig deg sjæl så vondt? Det er en sikker oppskrift på trøbbel!

Og nei, du kan være så god til å sveise du bare vil, glem ikke at disse gutta faktisk kan jobben de er satt til! De har rett og slett fintfølende ører, som står ut som ørene på bikkja her hjemme når jeg lukker opp kjøleskapet! Tro meg, jeg har sett det gang på gang gjennom mer enn 45 år - til og med i hine dage når alt var så meget bedre, kunne jeg sitte hjemme og se blålysa feie over brua over fjorden om gutta boyz hadde hørt meg når jeg suste over den samme brua noen minutter i forveien med min kjære mc med et eksosanlegg av den sorten som strengt tatt var av sorten "for competition use only"!

Dette var før politikerne ga Brussel og grønningene styringa over landet, med påfølgende innføring av EU-kontroller og et "harmonsiert" regelverk for hele EØS-området. Det var før dette med MILJØ - herunder "gromlyd" - ble ført opp på lista over grove forseelser som øvrigheta er pålagt å slå nådeløst ned på. Men selv da var det egentlig idioti...! Nå lærer vi jo alle med åra, mitt råd til deg er å legge vekk kutteskiva like godt først som sist, spesielt siden det antagelig ennå er fabrikkgaranti på bilen din - du sier i realiteten na-na til garantien i det øyeblikk du så mye som tenker tanken på slik "tukling"! Om du på død og liv bare MÅ HA "gromlyd", la den feiende flotte Forden være i fred, selg den og gå til fex Hove Classic Cars ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger