0

svensk bil norsk statsborger

spurt 2023-03-20 12:44:38 +0200

anonym bruker

Anonym

hei benny jeg ser på dine filmer om bil og leser lit og idag om svensk bil og hytte i Sverige. er det ikke lettere å få seg svensk statsborger skap nå som det er ok med 2 statborgerskap. vil ikke det løse problemet? jeg er i samme problemstilling fordi det er letter for min kone å få oppholdtillatelse en i norge. og så er mesteparten av familien som lever igjen i Sverige. i norge kun 3 med mitt etternavn.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-20 13:23:40 +0200

Be aadvised, utenlandsk registert bil er problematisk....! Du finner et par ord om dette HER i et tidligere svar til en kjekk kar som hadde det "omvendte" problemet:

https://benny.tv2.no/question/90428/k...

Ellers aner det meg at du - som min familie - har innvandrerbakgrunn i en eller flere generasjoner. Ja, det ville vært kurrant å beholde ditt opprinnelige statsborgerskap om du kom til Norge eller Sverige og fikk innvilget varig opphold og statsborgerskap, og det er forsåvidt kurrant å søke svensk statsborgerskap om du er andre generasjons innvandrer og aldri har hatt annet enn norsk statsborgerskap. Men om du selv er innvandrer - ja da er det minst to ting å være ops på: du bør ha hatt norsk statsborgerskap en god stund - uansett om du ønsker å bli svensk eller bli norsk OG svensk - og det dere med dobbelt statsborgerskap på denne måten - det er på ingen måte gitt at du kan få det. Du bør rett og slett kontakte UDI og be om et råd. Problemet er at det ikke alltid er like lett å forstå de rådene man får fra UDI, da kan man kontakte f.x en gratis justjeneste eller en innvandrerorganisasjon. Bla vil det være lurt å sjekke hvordan det stiller seg med det norske statsborgerskapet om du blir svensk - vil man godta dobbelt statsborgerskap f.ex? Deretter kontakter du svenske innvandringsmyndigheter og ber om et råd derfra. Svensk er som regel lett å fostå, men ikke vær redd for å stille spørsmål om du ikke får med deg det som blir sagt, det er enkelte spesialuttrykk, og juridisk sjargong på svensk kan være en utfordring - selv for meg som en gang i tiden behersket svensk svært godt. Du finner en del generell informasjon her:

https://www.grensetjansten.com/no

....men be advised....dette er generell informasjon. Det mine pensjonist-venner har gjort opp gjennom årene, har rett og slett vært å bli svensker. Som nordmann melder man da utflytting, får et svensk personnnummer osv og blir "svensk", med alle rettigheter og ditt og datt, og så flytte rman tilbake og blir norsk når man vil. En uheldig ting mine venner opplevde, var at de plutselig fikk krav om å betale skatt til både Norge og Sverige! Det var meget, meget, meget uheldig og fryktelig dyrt kan du tro, så de solgte bilene og leilighetene sine og flyttet sporenstreks tilbake til Norge, angivelig fordi det var umulig å løse problemet med dobbelt beskatning. Og tro meg, de forsøkte! Men verken det norske eller svenske skattevesenet ville gi seg, da har man rett og slett et dobbelt problem! Om du henter dine inntekter fra Norge bør du altså sette deg godt inn i skatteregler etc!

Ellers er det jo ingen ting i veien for at du og din kone kan søke familiegjenforening i det være seg Sverige eller Norge, men jeg antar at det problemet du møter, er det skjerpede innektskravet. I ditt sted ville jeg - igjen - sjekket med en gratis justjeneste hhv en eller flere ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-11-18 05:17:07 +0200

updated 2023-11-18 05:24:10 +0200

Is it good choice for move from dubai to norway with family and new coming baby? I have also get best agency in dubai for immigration. Is it helpful?

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger