0

Familiebil Octavia vs Passat

spurt 2023-03-21 11:58:03 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Vi har behov for en ny bil. Vi har sett for oss stasjonsvogn, 4x4, automat. Vi har ca 300 000 til rådighet, men ønsket er selvfølgelig å bruke så lite som mulig. Til daglig har vi en elbil som vil bli brukt til pendling til jobb og småærend. Bil nr 2 skal fungere som familiebilen, som vi bruker når alle skal med, dvs på hyttetur til helgene og evt. bilferie. Dvs at kjørelengde vi kanskje ligge på maks 8000 i året. Vi har i hovedsak sett på Skoda Octavia vs VW Passat. Finner en del "topputstyrte biler" fra 2019 - 2020 som har gått ca 70 000 kvm til 300k. Men vi er usikre på om vi heller burde gått for f.eks 150 hk fra 2015 som har kjørt 95 000 og heller spare 60k. Risikoen for å kjøpe en gamlere bil er jo kostnadene knyttet til evt reparasjoner. Kan du si noe om fordelene/ulempene med Octavia vs Passat, og litt om alder vs km-stand på disse bilene i forhold til pris.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-21 14:17:49 +0100

Octavia er bygget over samme lest som Golf, men med noe bedre utnyttelse av plassen og et par praktiske løsninger som er "simply clever". Kvalitetsmessig ligger skoda et hakk eller to over VW i Tyskland, kfr VW selv, og deler der det står "Skoda" på emballasjen er biligere enn ditto med "VW" og "Audi" utenpå, selv om det ofte er identiske deler. Ellers får man jo tredjepartsdeler i søkk og kav til en hyggelig pris til både Skoda og VW, og det er greie biler, man kan altså like godt bruke et uavhengig, autorisert verksted som et merkeverksted, typisk gir det "halv pris" på den siste linje på fakturaen. Et godt bruktbilkjøp dreier seg ellers i første rekke om å velge en bil i best mulig stand, ofte vil antall år på veien bety mer i negativ retning enn antall kilometer. En ex-taxi med 3-500.000 km på kilometertelleren, gjerne fra et landlig område med mye langkjøring, vil kunne være et mye bedre kjøp enn en dobbelt så gammel privatkjørt bil som er kjørt under 100.000. Jeg har selv kjørt VW diesel i mer enn 30 år etterhvert, mine biler har typisk levert 4-500.000 km uten nevneverdige problemer, jeg har for vane å eie mine biler en stund, to av dem ble kjøpt med 2-300.000 km på telleren fra proffesjonelle brukere.

Greit nok, jeg ville ikke vært opptatt av "topputstyrt" bil, sett opp en prioritert liste over utstyr og oppsett dere vil ha, og ta det derfra. Jeg tenker at firehjulstrekk er en fornuftig ting, pass på at det er en såvidt ny bil at dere får en bil med Haldex 5 - dette er vesentlig bedre enn Haldex 4. Jeg husker ikke i farta året det Passat hadde et generasjonskifte og fikk Haldex 5 osv, men be advised, Passat "Alltrack" ble levert på den GAMLE plattformen et hakk lenger enn den vanlige stasjonsvogna!!! Octavia på sin side ble levert på den nye plattformen fra høsten 2013 - dvs 2014-modellen. Fordelene med den nye plattformen er høyere nivå på passive og aktive sikkerhetsystemer, bedre støydemping, bedre alt. Det er altså mye mer enn en "facelift" for både Passat og Octavia. Superb kan også være verdt å vurdere, der kom generasjonskiftet enda et hakk senere. Bortsett fra Haldex 5 ville jeg nok valgt en bil med automatkasse - smaken er litt som baken - og jeg ville hatt adaptiv cruisekontroll på ønskelista. Andre ting man skal være ops på, er at ikke alle biler er levert med kollisjonsputer bak, det sto lenge på lista over "ekstrautstyr". Ellers er det en klar fordel med den "store" skjermen i midtkonsollen, jeg mener at man på et tidspunkt gikk helt bort fra de små, knølete skjermene, men det er uansett en ting å ha i bakhodet. Ellers er adaptive lys en god ting å ha, likeledes Bi-Xenon eller LED hovedlys. Resten av utstyrslista er egentlig bop-bop, mye kjekt-å-ha, men om man egentlig trenger det, er et åpent spørsmål. Vær ellers ops på at Octavia gjennomgående ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger