0

Heving av kontrakt

spurt 2023-03-24 13:36:22 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Jeg signerte en avtale/kjøpskontrakt av ny bil den 12.5.22. I kontrakten står leveringsdato 19. desember 2022, lev.mnd desember 2022. Siste leveringsdato 28. februar 2023. I mail mottatt av selger den 10.mai 22, fikk jeg informasjon om at de hadde fått tildelt 2 bilproduksjoner på september produksjonen. Han skrev i tillegg at dersom jeg var rask med å signere kontrakten, kunne jeg få en tidligere levering enn først antatt.

Tiden gikk og jeg hørte ikke mer fra selger. Inntil jeg den 20.februar i år fikk informasjon om at bilen var ankommet Drammen og at de antok at bilen ville ankomme forhandler innen den påfølgende uken. Den 28.2.23, var bilen fremdeles ikke klar til å hentes ut. Jeg valgte derfor å heve kjøpet, da jeg mener selger ikke har overholdt sin del av kjøpskontrakten. Det har av den grunn oppstått uengighet mellom oss. Selger mener jeg må hente ut/kjøpe bilen eller heve kontrakten forutsatt t jeg betaler 8% av kjøpssummen. Hvilke rettigheter har jeg som kjøper?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-24 18:20:13 +0100

NAF er din beste venn av og til....her finner du en generell redegjørelse ifht aktuelle problemstillinger. Be advised, du bør også sette deg inn i hva som faktisk står i kontrakten før du går i en forhåpentligvvis positiv dialog med forhandler:

https://www.motor.no/aktuelt/slik-er-...

Vær ellers klar over at NAF-medlemskap uten veihjelp ikke er spesielt dyrt. Det gir deg bla 2 x 45 minutter....mener jeg det er....advokathjelp fra NAF sine samarbeidende advokater med relevant spisskompetanse over hele landet. Det vil som et minmum kunne gi deg et solid fritt rettsråd og et godt grunnlag før et evnt møte med forhandler - eller i andre sammenhenger, eksempelvis forsikringsaker etter en kollisjon, der du måtte ha behov for et rettsråd eller juridisk bistand. Nei, jeg får ikke provisjon av NAF, men jeg har selv hatt stor glede av medlemskapet uten veihjelp, det har betalt seg flere tusen ganger - bokstavelig talt!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-07-31 06:51:34 +0100

Jeg er ikke juridisk ekspert, men jeg kan gi deg noen generelle råd basert på vanlige forbrukerrettigheter i forbindelse med bilkjøp. For å få en amanda the adventurer nøyaktig vurdering av din situasjon, vil jeg anbefale at du kontakter en juridisk rådgiver eller forbrukerrådet i ditt land.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger