0

vet du om chevy blazer 1999 kan bruke bensin e10?

spurt 2023-03-27 17:58:45 +0200

anonym bruker

Anonym

hei.har prøvd å finne ut om min chevy blazer 1999model kan bruke e10 bensin men finner ingenting når jeg prøver å finne ut av d.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-03-28 14:28:28 +0200

Tja....hvor har du lett? Har du f.ex tatt frem vognkortet og slått nummeret til General Motors Norge....+47 63895200? Kan anbefales på det varmeste, av den enkle grunn at Chevrolet er en bil som siden tidenes litt ut på dagen er eksportert til om ikke riktig alle verdenshjørner, så iallefall ganske mange - også til Mexico og Brasil, som jo har kjørt på alkhol gjennom flere tiår. Jeg villle dobbeltsjekket her, det vil jo være mye enklere om du kan kjøre på E10, ikke sant? Ellers er dessverre det generelle svaret for en 1999 modell Chevrolet "nei", om du søker deg frem til Chevrolet finner du en del generell informasjon i DENNE listen:

https://www.acea.auto/files/E10petrolfuel-vehiclecompatibilitylist-2021_update.pdf

Ellers finner du en lengre utredning av alt som kan gå galt med etanol i drivstoffet på eldre biler HER:

https://www.hagerty.co.uk/press-relea...

The Bottom Line er at det største problemet gummislanger og innsprøytingsdysene på bilen din, og om vi tenker oss litt om, dette er egentlig også bakgrunnen for at det gjennom en årrekke har vært frårådet å bruke kondensfjerner på biler med innsprøytingsmotor. Det er noe man egentlig ikke trenger, kfr at drivstoffilteret som jo iallefall er der på alle dieselbiler, også stopper vanndråper, ja sogar små vannperler. Her er det imidlertid et stort "men": om filteret er tett - som det uvegerlig blir om man kjører for lenge uten å bytte - ja da suges vannperlene tvers i gjennom og går videre til innsprøytingsdysene, det er dårlig karma! Dernest vil uvegerlig bruk av kondensfjerner føre til bittebittebittesmå vannperler som går enda litt lettere gjennom.

Poenget? Om din bil har et seriøst drivstoff-filter, vil dette kunne løse mye av problemstillingene knyttet til bruk av E10. Det vil isåfall GM Norge kunne svare på. Om du IKKE har et skikkelig drivstoff-filter, ja da kan du jo finne et sånt som kan ettermonteres - men be advised - her ville jeg latt et verksted gjøre jobben. Cluet er om drivstoffpumpa gir nok undertrykk til å suge gjennom tilstrekkelig mengde drivstoff....man bør mao velge sitt filter med omhu. Det er iallefall en mulig løsning, kfr at også 98 oktan kommer til å få en innblanding av etanol etterhvert. Om denne bilen hadde vært en hobbybil, kunne du kanhende kjørt på "miljøbensin", men det blir bittelitt for dyrt her!

Uansett, kontakt GM Norge og ta det derfra, om man ikke kan svare der og da, kan man undersøke, alternativt gi deg en pekepinn på hvem som vet, stikkord chassisnummer hhv motornummer etc etc bør kunne gi et svar ifht akkurat din bil! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-29 15:06:55 +0200

Be advised, Sverige har jo hatt E10 etc etc en stund, sjekket Biltema sitt sortiment, der har man bla drivstoffslanger for nettopp E10.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger