0

Cruisekontroll

spurt 2023-04-21 05:24:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei vi fikk ny mb eqa 2023 modell i februar. Vi ventet i 16 mnd på bilen etter vi bestilte den, så vi var spente på denne bilen. Her vi bor fikk vi nye tunneler 2012 (solasplitten). Skal prøve bilen på cruisekontroll, det er 80 km sone plutselig bremse bilen med til 60 km,forstår ingenting . Etter jeg har kjørt ut av tunneler ,vil den opp 100 km ( her har vi aldri hatt på disse veiene) koble ut cruisekontroll og kjøre uten. Komme ut på motorveien og vil prøve cruisekontroll igjen og bilen tar avgårde og vil opp i 100 km (det er 90 km), koble ut ck igjen. Synes ikke dette er noe som skulle vært feil på en slik ny bil. Bra med skiltlesing ,men bilen lese arbeid skilt som står motsattside kan også være farlig. Mvh Gunn Sola

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-04-21 11:07:24 +0200

Jeg ville vel tatt en liten titt på instruksjonsboka og tatt det derfra....på meg virker det som om du har aktivert en funksjon som setter makshastighet ifht gjeldende fartsgrense, det være seg ifht en skiltleser og/eller et kartverk i bilens navigasjonsystem. Å stole på en slik funksjon, enn si legge førerkortet i hendene på en datamaskin luner, det er like smart som å stole på politikernes valgløfter. Som sagt....sjekk instruksjonsboka....se om det ikke er mulig å bruke cruisekontrollen som en vanlig cruisekontroll først....subisidært en adaptiv cruisekontroll, da må du rett nok ta deg bryet med å følge med på gjelende fartsgrense og endre hastigheten løpende underveis sjæl, men det bør man jo gjøre uansett, ikke sant?

Så kan du klage på denne ekstra funksjonaliteten overfor din merkeforhandler...antagelig vil man trekke på skuldrene og si at oppgradering er underveis....eller noe sånt. Ikke første gang en slik funksjonalitet har gitt overraskelser de siste årene, og neppe siste. Om det er skiltleseren eller kartverket eller begge deler som roter det til, se det er ikke godt å si. Som du jo er inne på, en skiltleser kan ha software som gjør at den går litt i spinn, se for deg at denne skiltleseren er en smule overaktiv og får med seg skiltet til våre gode venner på Rema 1000 f.ex! Legio muligheter! Eller får med seg 30-skiltet der inne i et boligområde når du freser forbi i 90 eller 100 på motorveien! Sånt har skjedd! Nå har jeg rett nok ikke en hyperavansert cruisekontroll på min bil, kun en "vanlig" adaptiv cruisekontroll, overraskende nok har den fungert som en drøm i alle år - aldri feil og overraskelser, bank i bordet1 Den har også en fartsgrensefunksjon, men den har jeg altså aldri brukt, bla av årsakene nevnt over. Dels har jeg observert at skiltleseren som stort sett er pålitelig, ikke alltid klarer å få med seg riktig alle skiltene....litt sol på ruta i feil øyeblikk er nok...! Dernest har jeg TO navigatorer i bilen - den ene har et kartverk med fartsgrenser. Men hvilkien overraskelse, på tross av at dette kartverket vel kommer fra Euoropas mest velrenommerte leverandør, med fire oppdateringer årlig, stemmer ikke fartsgrensene til enhver tid!

Som sagt...se for deg ansiktet på en poltiiker før og etter valget....så tar du frem instruksjonsboka....og finner du ikke løsningen der....tar du det opp med forhandler og får dem til å forklare deg kvisleis du kan bruke cruiskontrollen uten opplevingar av den sorten du beskriver. Utover dette med førerkortet som henger i en tynn tråd, er det jo rett og slett en trafikkksikkerhetsrisko! Lykke til videre med en fiende flott ny bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger