0

Årsaker til tett dpf.

spurt 2023-05-03 09:55:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Har en utfordring med dpf. Filteret er nå renset for tredje gang på kort tid. Bilen har gått lite imellom disse regenereringene. Siste gangen rakk jeg kun en lengre kjøretur , før den gikk i nødmodus.

Så jeg lurer på om det er andre årsaker til at det går så fort tett. En diagnose på verksted viser bare tett filter. Regner med å bytte til nytt filter, men kjedlig da om det blir tett av annen årsak etter kor tid.

Bilen var gått 158000 da jeg kjøpte den. Har ikke runda 160000 enda.

Hilsen Asle Asprusten. På forhand takk for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-03 19:17:33 +0200

Problematikken med DPF er at de må ha en god kjøretur for å få regenerert seg under kjøring. Som du sier, bilen er ikke kjørt mye og det har end opp med 3 rens, som jeg regner med du har levert til verksted for å gjøre? Det kan være en underliggende feil fra motoren som gjør at det soter seg ekstra mye i filteret ditt.

Jeg ville jo gjort det til en tommelfinger regel å hvertfall innimellom kjørt på motorvei og dratt på litt så motoren blir blåst «ren» en italiensk tunup som det også kalles.

Jeg er ikke noe ekspert i feltet. Men diesel liker ikke å bli mye småkjørt. Kanskje prøv med litt godstoff for diesel. For å rense dyser osv neste gang du fyller full tank. Og få kjørt oftere på motorvei. Så vil nok trolig problemet ditt løse seg.

Du kan jo også neste gang du leverer bilen på service etc, spørre om en ordentlig diagnose på motoren. Kan være en feil som forårsaker sotingen. At dysene lekker feks.

Evt bør du kanskje tenke tanken å bytte til bensin bil. Da de takler småkjøring mye bedre.

Hilsen kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger