TV 2 Play
Min konto
0

Svart infoskjerm

spurt 2023-05-21 14:41:46 +0200

anonym bruker

Anonym

På min Corsa 2020-modell, snart 40 000 km har jeg opplevd at infoskjermen et par.tre ganger har vært helt svart, bare ikoner vises. Merkeverksted har ikke funnet feil, og det har løst seg ved at man stopper bilen, går ut, låser dørene og venter 1 minutt, Noen ide om hva?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-23 16:16:56 +0200

Kommer-går feil er noe dritt, men merkeverkstedet skal kunne gå inn i en feilllogg og se hva som har skjedd - antagelig en form for heng - etterfulgt av en restart. Er du heldig, kan man også finne en årsak, men det er ingen selvfølge. Gitt at denne inforskjermen er relativt dyr som reservedel, ville jeg definitivt vært nokså gira her om dette skjer relativt ofte etter såvidt få kjørte kilometer. Følg nøye med, ta saken opp med merkeverkstedet løpende, vær sikker på at klagene etc blir lagt inn i verkstedshistorikken og ta det derfra. Er fenomenet riktig ille, enn si at det skjer hyppigere over tid, ville jeg foreslått at enheten ble byttet ut på garanti - med litt flaks er man greie med deg - spesielt om dette er et kjent fenomen. Hva det kan være? Alt fra vakkelkontakt i et printkort til programvarefeil.

Jeg er elektroingeniør av yrke, med bla drift og feilsøking hhv feilrettning på elektronikk som en del av arbeidsområdet gjennom de tiåra jeg var i arbe', på veggen hadde jeg en plakat med bilde av mitt store forbilde Julius som reiv seg i håret, med overskriften "data = dobbelt arbeid for alle". Det er mye i akkurat det, med dagens elektronikk er det ufattelig mange komponentet som er trøkkt inn i disse små, sorte duppedittene på kretskortene, det er veldig sjelden man kan se hva som er feil, det man kan gjøre er å feilsøke på inn- og ut signaler, det er f.ex en mulighet for at en spenningspiker fra en defekt komponent annetsteds i bilen kan være årsaken til at infoskjermen får hikke. Det kan også være feil i styringselektronikken til infoskjermen, mengder av muligheter i tillegg til ovenfornevnte, og om det ikke fremkommer i en feillogg, ja da bør gutta på merkeverkstedet vite hvordan man feilsøker. Det er ikke ditt problem - ditt problem er at garantitiden går med stormskritt mot na-na. Derfor ville jeg ikke latt denne ballen ligge. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar