0

Bremsepedal når bunn, men forhandler sier det er normalt

spurt 2023-05-23 20:29:25 +0200

Jeg har en Kia Soul 2018 modell. I det siste har jeg lagt merke til at jeg klarer å tråkke bremsepedalen i bunn, uten å anstrenge meg. Både før og etter jeg skrur på bilen. Riktig nok, om jeg tester nødbrems på tørr asfalt. Hyler det i gummi og rykker i ABS, før pedalen når bunn. Så bremseeffekten er der. Men ryggmargsrefleksen min sier meg at hvis jeg klarer å tråkke bremsepedalen i bunn, er det noe muffens med bremsene. Mest sannsynlig luft i bremsevæsken. Forhandler tok en sjekk av bilen og påstår at bremsene er i orden og skal være slik.

Det har jo vært en nødvendig utvikling på bremsesystemer, som følge av start-stopp funksjon, hybrid- og elbiler

Gjelder ikke de gamle reglene lenger? Om at bremsepedalen aldri skal nå bunn. Og det å pumpe bremsene før start, for å sjekke om bremsekraftforsterkeren virker.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-26 11:40:07 +0200

Uten at jeg har hatt gleden av å kjøre Soul, vil jeg gjette at det er en form for elektrisk aktivering av bremsene med i bildet her - ikke en konvensjonell mekanisk påvirkning på en hydraulikksylinder - som vi er vant med fra før. Om det er nødvendig eller ikke, kan man selvfølgelig diskutere, men det er helt sikkert en grunn til at KIA har vlagt denne løsningen. Bakdelen er at du som du antyder, ikke lenger har en direkte mulighet til å kontrollere om du har tilstrekkelig hydraulisk trykk i systemet når du starter bilen. I hvilken sammenheng du har plukket opp dette med å pumpe bremsene før start, sier du ikke noe om, i min verden har jeg fra tid til annen hatt et lett press på bremsepedalen når jeg vrir om nøkkelen, da skal den sige bittelitt ned med de servosystemene jeg har hatt gleden av å ha i mine biler, men derved er det ikke sagt at det ikke kan være andre måter å gjøre det på. En ting er iallefall sikkert, med en konvensjonell bremsesylinder i den andre enden av en mekanisk overføring - ja da er det meget dårlig karma når pedalen siger nedover eller bunner. Når du ikke har den kontrollmuligheten lenger, ja da er det grunn til å håpe på at KIA har lagt inn en ekstra sjekk på andre steder i systemet.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2023-05-23 20:29:25 +0200

Sett: 121 ganger

Sist oppdatert: May 26 '23

Relaterte spørsmål

Antall visninger