0

Jordslag og mugg i interiør- kan det reddes?

spurt 2023-05-24 06:01:13 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Har nylig overtatt en Mercedes E-klasse som har stått (ute) i mange år. Den har ikke blitt brukt eller luftet, så kort fortalt er hele bilen fylt med mugg og jordslag innvendig. Seter, dashbord, gulvtepper, dører you name it. Taket er eneste som ikke har synlig jordslag eller mugg.

Er dette noe å redde, eller må jeg belage meg på at bilen er søppel? Vet at om jeg får fjernet jordslag/mugg så kan sporer/partikler fremdeles være igjen, tenker da helsemessig ved bruk av bilen i evt senere tid.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-05-25 21:27:21 +0100

Nå er jo interiøret så alikevel kaput gewesen sein, jeg ville brukt vann og såpe først og fremst, deretter brukt en dusjflaske med klorin og vann, prøv med si 2-5 % klorin først. Dette fungerer for å ta rotta på mugg, sopp, grønske i andre sammenhenger, ellers kan du jo legge turen innom malingsjappa og høre hva de har til å vaske husveggen utvendig med, der er som kjent svartsopp et problem. Du vil også kunne bruke samme godstoffet som skadesaneringsfirmaer bruker etter f.ex flom i kjellere....uten at jeg husker hva dette var i farta....det lukter ikke....man sprøyter på....lar det tørke....lar det være i fred...voila...sporer, mugg, alles weg! Men NB: dette er uansett sterke saker, prøv deg gjerne frem med å spe godstoffet godt ut med vann! Nå ligger det i sakens natur at det er enklest å vaske harde hhv glatte flater, om det er stoffseter hhv tepper i bilen, må du enten ha en vannsuger eller tepperensemaskin, evnt bruke svamp etter beste evne. Mhp teppene i dørken etc ville jeg plukket dem ut, vasket dem og lagt dem inn igjen....evnt lagt nye tepper. Det siste er ikke uten videre enkelt....!

En dampvasker kan også være grei, men NB, med forsiktighet - ikke alt som tåler så høye temperaturer like godt! Om du får fjernet alt? Nada. Jeg ville nok hatt avfukting i bilen, f.ex tørkesalt og "torrbollen" fra Claas Ohlson. Kanhende også en luftrenser som sto og gikk når bilen sto parkert...som du er inne på....det er en helserisiko med i bilet. I hvilken grad finner du ikke ut før etterpå....spør du Mattilsynet, en lege, evnt Mycoteam, vil man si at det eneste saliggjørende er å strippe ned interiøret, rengjøre, skifte ut og trekke om.

DET GODE er at taket synes å ha kommet rimelig greit fra det. Likevel om du prøver med et av alternativene nevnt innledningsvis, hele interiøret bør vaskes og behandles, det er ingen snarveier her - og du bør ta ut setene og sjekke under...likeledes er det en klar fordel å sjekke under matter, tepper etc etc.. Er det ikke altfor ille, er det mulig. Hvis ikke...om det ellers er en meget, meget god bil....send bilen til Litauen og få gjort en fullverdig jobb.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-28 11:33:41 +0100

Et NB: Det burde være en selvfølge, men for alle tilfelles skyld: bruk av "sterke saker"....i det hele tatt alt som du sprøyter på...innebærer også bruk av verneutstyr...inkludert åndedrettsvern som passer til oppgaven....! Mao litt tettere masker enn de vanlige pustemaskene du bruker når du bruker slipemaskinen derhjemme! Ellers har bla klorin markant effekt på både enkelte typer metall og stoff, du kan gjerne prøve deg frem....også i fht hvor mye innblanding du trenger....2-5 % er en heftig blanding! Kan være at 1% er nok, kfr at et par korker på 20 liter er nok til å desinfisere 20 liters drikkevannsdunker! N å er sopp og sporer i den sammenhengen vi snakker om her, atskillig tøffere greier, men avhengig av hvor sterk kontamineringen måtte være, du kan prøve deg frem....og igjen,,,her er det ingen snarveier her! Det som er dumt med sånne ting, er at det er veldig mye prøve og feile. Ja, man kan se for seg å kontakte MycoTeam, få tilsendt test-swabs og sende inn prøver og få et svar tilbake med en konkret tilråding, jeg har gjort det noen ganger ifht sopp og algevekst på og inne i bla antennedomer, men det koster fort vekk både en og to tusenlapper. Ellers har du fått et par enkle kjøreregler nå....for alt det måtte være verdt, lykke til! Men er det for ille....gi blaffen i hele bilen....det er ikke verdt å risikere helsa for.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger