0

Stasjonsvogn årsmoden 2010

spurt 2023-06-04 09:25:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe en Mercedes C klasse stasjonsvogn og til en prisklasse rundt om 50.000?

Og eventuelt en E-klasse

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-06-04 12:55:44 +0200

Du bør ha i bakhodet at dette er en premiumbil, i tillegg til vanlige slitasjedeler vil det være mye leamikk som kan og vil gå i støkker over tid, og som vi vet, antall år på veien har ofte større betydning enn kjørelengde på en bils faktiske stand. Når vi snakker om en bil som har 13-14 år på veien kan "alt" skje, og be advised, skjult kritisk rust kan absolutt være en realitet. Ja, du kan foreta en grovsjekk selv, ta utskrift av en sjekkliste fra nett og krøss av, men selv en faglært mekaniker har ikke en iskrems sjanse på 17.mai til å klare å "sjekke" bilen godt nok der ute på tunet hos selger. Den eneste måten du kan få en viss sikkerhet mot å kjøpe en sekk full av katter på, er å avtale en NAF-test med selger FØR du undertegner kjøpekontrakten. Er det liv laga, jolly fine, er det ræva-ræva, går du bare videre, det er ikke rasjonering på gode bruktbiler der ute. Med et såvidt begrenset budsjett ville jeg nok heller gått for si Volvo V70, Skoda Octavia, evnt Citroen....som jo er en bil der du kan få mye god bil for pengene...enn si noe så "kjedelig" som en Toyota Avensis....det øker sjansene for å ende opp med en bil som holder iallefall et par EU-kontroller uten grosse Uberraschungen. Me 50.000 i potten kan du le hele veien til banken om bilen kan brukes si et par EU-kontrollperoder uten nevneverdige problemer.

Det er så enkelt som at en rask titt på finn med et søk avgrenset til 40-60.000 kroner avdekker at det ikke er spesielt mange C-klasse stasjonsvogn under 15 år i markedet til 50.000 spenn. Ei heller E-klasse, vi snakker gjennomgående om biler med veldig mange år på veien, og respekatabel kjørelengde. Det siste er jeg ikke spesielt engstelig for, jeg hadde lett gått hen og kjøpt en si 3 år gammel ex-taxi med 500.000 kjørte km eller mer, men å kjøpe en 15-20 år gammel Merc med "tenk-på-et-tall" på kilometertelleren - kfr det faktum at det er et kjent forhold at kjørelengden kan svinge noen hundre tusen kilometer over natta på eldre bruktbiler - det er bokstavelig talt et høyrsikoprosjekt!

Poenget med et "godt" kjøp er nettopp det: en bil i best mulig stand, som holder lengst mulig før den blir trafikkfarlig og passer bedre som spiker. Der er liksom ikke gamle premiumbiler tingen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger