0

Lyd ved kjøring i 60-70km/t

spurt 2023-06-04 20:40:36 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Har en Volvo xc60. Det er en 2011 automatgir. Den er kjørt ca 137 000 km. Har flushet bilen 2 ganger, sist på service i juni 2022. Alle servicer på bilen er fulgt på merkeverksted. Når jeg kjører og bilen er kald, kommer det en lyd når bilen kommer opp i ca 60-70km/t. Lyden øker ved kjøring i bakker/ved belastning. Jeg har helt siden flushingen i fjor hørt denne lyden og lurer på om det kan være fra girkassa? Hva kan være årsaken til lyden? Hva bør jeg gjøre? Kan flushingen være årsaker til denne lyden?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-06-04 22:46:40 +0100

Om lyden kommer fra dekka, vil lyden være der også om bilen bare ruller. Slik du beskriver det, fremstår det som om lyden kommer fra motor eller girskasse. Nå vil girkasssa normalt sett trenge noe mer tid enn motoren til å bli varm, her kan du ta evnt oljetemperatur til hjelp, om lyden popper frem når motorolja er gjennomvarm, er det sannsynligvis en sammenheng. Om det går noe lenger tid før lyden popper frem, ja da kan det være knyttet til at girkassa oppnår driftstemperatur. Nei, dette har neppe noe med flushingen å gjøre, bilen er ikke kjørt spesielt langt mellom disse oljeskiftene, ellers kunne man jo sett for seg at girkassa var full av oljeavleiringer, ikke sant, og at flushingen fjernet snafset og fikk frem en annen lyd. Hva årsaken kan være? Tja, girkassa er full av leamikk og tannhjul, jeg ville gjort en avtale, kjørt bilen varm og fått verksmesteren med på en prøvetur og bedt om et kvalifisert råd. Såpass bude man kunne gjøre for en god kunde, ikke sant? At det er rnoen grunn til stor angst? Neppe, det skal være lyd fra både motor og girkasse, på den annen side sett, om man undres, er det ingen skam å be de som kan det om et råd. Heller spørre en gang for meget enn en gang for lite er en god regel. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-06-06 10:04:25 +0100

Kommer støyen fra dekkene, vil det også være hørbart om bilen bare ruller. Slik du beskriver det får det til å høres ut som motoren eller girkassen lager lyden. I dette tilfellet kan oljetemperaturen brukes som veiledning; hvis lyden oppstår etter at motoroljen er gjennomvarm, er det sannsynligvis en kobling. Girkassen vil ofte bruke litt lengre tid på å varmes opp enn motoren. basketball stars

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger