TV 2 Play
Min konto
0

Feil på Alfa Romeo Stelvio

spurt 2023-06-15 14:10:54 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Har du noen tips eller en formening om og kjøpe Alfa Romeo Selvio brukt? Og hva børr man se etter og hva må jeg være OPS på?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-06-15 16:52:40 +0200

Ikke det smarteste bruktkjøpet du kan gjøre, det er en litt for sjelden bil i Norge, med begrenset kundestøtte. Om du likevel skulle føle "må-ha", kan du lese deg opp på "kjente feil" til du blir grønn, men du kan så alikevel ikke gjøre annet enn å grovsortere - altså eliminere direkte dårlige biler. Den endelige sjekken - den som bør være på plass før du undertegner kjøpekontrakten - den overlater du til proffesjonelle. Da tenker jeg på en full NAF-test, selv en erfaren bilmekaniker har ikke sjans til å klare å "sjekke" en bruktbil godt nok der ute på tunet hos selger. "Tilstandssrapport hhv "nylig EU-kontroll" er kjekt å ha, men sier ofte alt og ingenting om bilens faktiske tilstand. Og, som vi vet, et godt bruktbilkjøp er når du ender opp med en bil i best mulig stand.

Det du ellers ALDRI skal godta, er en bil som er "chippet", "optimalisert", rett og slett tuklet med. Dels fordi dette ekstremt sjelden er godkjent hos SVV og ført inn i vognkortet, derved sitter du med en skikkelig Svarte-Per og bruksforbud før du får sagt kake når - ikke HVIS - SVV eller EU-kontrolløren tar deg med buksene nede. Dette er og blir et forhold som SKAL godkjennes hos SVV hhv meldes forsikringselskapet, det krever dokumentasjon, den dokumentasjonen gir garasjetunere som selger slike kjappe og lettvinte løsninger beng i.

Dernest vil en slik bil ofte ha hatt en eller flere eiere av den sorten som innbiller seg at "aktiv" kjøring er meningen med livet. Det straffer seg før eller siden - ofte for nese eier - i dette tilfelle deg. Sånt kan være både vondt, leit og rådyrt. Derfor: en skikkelig stay away, det er ikke rasjonering på gode bruktbiler der ute, og noe kynisk sett, det finnes bedre og mer pålitelige biler der ute enn akkurat Alfa Romeo, selv om det er aldri så mye det vi kan kalle en undervurdert perle. En perle som rett og slett kan bli både dyr og krevende å eie!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar