TV 2 Play
Min konto
0

Aller første bil med budsjett til 200.000

spurt 2023-07-31 17:58:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisann! Jeg tok nylig lappen og har i mellomtiden brukt mine foreldre sine biler. Nå som ferien er over og det er på tide å returnere til arbeid hadde det vært kjekt å kunne ha en egen bil som jeg kan kjøre til og fra jobb med (også et par turer i ny og ne til andre steder).

Jeg har lagt frem et budsjett på cirka 200.000. Jeg lurer da på hva slags bil/modell/merke burde jeg velge? Det som er mest driftsikkert, sjeldent har noen form for feil, bruker lite på mila (helst under 0,5 dersom det lar seg gjøre) og generelt har en god kjøreopplevelse uten særlig om og men. Jeg har personlig sett på Polo 2019-2020 modell som min foreløpige "favoritt". I tillegg, noter gjerne ned noe som er viktig å være oppmerksom på når man kjøper bil. Noe av det jeg har gjort meg oppmerksom på er å sjekke ut servicehistorikk og når frist for neste EU-kontroll er (hvis om kort tid, blir jo det en ekstra kostnad :P)

Mine preferanser er at den MÅ ha automatgir, og at bilen er mindre (type Polo, Yaris, Getz i form). Jeg føler en stasjonsvogn blir for "stort" i henhold til lengde for min egen kjøreopplevelse. I tillegg hadde det vært en stor fordel med funksjoner som adaptiv cruisekontroll, ryggekamera og parkeringssensorer. Er det noe mer du/dere tenker burde være en fordel på en som kjøper sin første bil, så skriv gjerne til meg :)

Er det noen biler der du/dere har å anbefale etter erfaring som er stødig, gode og billig i bruk? Tusen hjertelig takk på forhånd! :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-07-31 19:20:54 +0200

Yaris eller Polo er tingen her, alt etter smaken og baken. Du kan evnt også se hen til Skoda, da får du mer bil for pengene. Men ifht adaptiv cruisekontroll hhv automatgir, er Polo en suveren vinner her. Såvidt jeg husker, har Polo også parkeringsensorer, iallefall i utstyrsversjonene. Yaris er ikke helt "der", men Yaris gir deg med stor sannsynlighet et greiere bilhold over tid. Ellers finner du sjekklister i søkk og kav på nett, og vil du ha ekstra trygghet, avtal en NAF-test med selger FØR du undertegner kjøpekontrakten, da får du et minimum av trygghet og selger får dokumentert at opplysningsplikten er forsøkt oppfyllt etter beste evne. Og...sett av tid til å prøvekjøre aktuelle biler....! For min del ble Polo så liten at skuldrene tok i på begge sider, den er trang - veldig trang.

En bil du kan vurdere, er VW Beetle. 2014 eller nyere, fås med 1,2 hhv 1,4 TSI med 105 hhv 160 hk, ja sogar 2.0 TSI med 200 hk! Du får den også med 1,6 TDI. Automatgir får du også, men du får dessverre kun vanlig cruisekontroll - ikke adaptiv cruisekontroll. En sjarmerende bil som bare må sees og prøves, morsom å kjøre, og ja - med parkeringsensorer! Det beste er at du får mye god bil for en hyggelig pris, og det er bedre plass både foran og bak enn i Polo hhv Yaris. I bunnen har du Golf VI. Verdt å vurdere om de andre blir i minste laget. Golf VII er heller ikke dum, da får du litt Ole Brumm, en bil som er kompakt samtidig som den gir deg alt det hjertet måtte begjære av utstyr (gitt at du bruker litt tid på å finne den rette bruktbilen), du får også gjennomgående mer komfort og altså litt mer plass enn med Polo. Mye mer innvendig plass faktisk - selv om ytre mål er beskjedne. Ja, Golf holder seg godt i pris i bruktmarkedet, men det gjør Polo og Yaris også.

Unntaket er altså Beetle - det er en bil som faller mellom mange stoler, men skal du ha en annerledes bil med bøttevis av sjarm, er det et godt valg. Ellers har VW et solid forhandlernett, det er greie bler som kan serves av de fleste verksteder, og du har rikelig tilgang på reservedeler, orginale og uoriginale av god kvalitet. Yaris likeså, og Toyotas kundestøtte er helt fantastisk. Getz og "andre" i denne sjangeren ville jeg ikke valgt som førstegangskjøper - dertil er bla kundestøtten og kvaliteten i meste laget variabel. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar