0

Defekt batteri på Tesla. Hvor kan jeg få solgt den?

spurt 2023-08-21 14:42:42 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har nylig fått beskjed fra Tesla verkstedet at batteripakken er ødelagt på min Tesla model S 85 - 2014modell . Hva er lurest å gjøre? Kan jeg få solgt den for noe?

mvh Peder Amdal

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-08-21 21:21:10 +0200

updated 2023-08-21 21:24:01 +0200

Om bilen ellers er i god stand, ville jeg innhentet tilbud på refurbished batteripakke fra flere aktører, selvfølgelig inkludert Tesla selv, og tatt det derfra, NB GARANTI på batteripakka er en god ting her! En brukt batteripakke med en form for garanti er også et alternativ.

Poenget? Om du kan få bilen på veien igjen for 150.000 og kan kjøre den i si 4 år til uten nevneverdige problemer, vil det uansett være win-win. Alternativet er å selge en as-is, og som du vil se på finn, det er de som prøver seg med ganske fresk pris på bil med defekt batteri også! Et salgsargument som går igjen på 2014 Model S er gratis lading, om du har dette, hjelper det jo på, ikke sant? Og enhver bruktbil er verdt det den ivrigste kjøperen er villig til å betale. Legger du deg lavt, vil du få solgt bilen raskt, legger du deg for høyt, ja da kan det gå vinter og vår. Her bør du ha et nøkternt realitisk forhold til hvor mye fordelen med "gratis lading" egentlig er verdt, kfr at f.ex en dieselbil koster rundt 1 krone pr km i drivstoff. Si at bilen din vil kunne ha en "fornyet" økonomisk levetid på 5 år for 150.000, da koster hvert år 30.000 spenn allerede i utgangspunktet. Ja, det ligger bla en bil med defekt batteripakke ute til 160.000, men når du finleser annonsen vil du se at dette egentlig dreier seg om en bil som antagelig burde vært solgt som delebil...det kan meget raskt vise seg at kostnaden for å få denne bilen på veien overstiger 200.000. Sett fra kjøpers ståsted vil bilen derved fremstå som grotesk overpriset.

HER får du en grei oversikt over prisleiet: https://www.finn.no/car/used/search.h...DESC&yearfrom=2014&year_to=2014

Er bilen din i perfekt stand forøvrig, kan du alltid prøve med en utropspris rundt 90-100.000, da vil kjøperen kunne få en bil med refurbished batteripakke for si rundt 250.000, det er ikke så halvgalt ifht andre biler i markedet. Men så var det dette med MARKEDET da, det er ikke rasjonering på gode bruktbiler liksom - heller ikke Model S! Om du istedet tar kostnaden med å kostnaden med å skifte batteripakke, gjerne med si 4 års garanti, kan du kose deg med bilen i to år til for så å selge den til en grei pris med "ny" batteripakke med 2 års resterende garanti. Legio muligheter, du vil sannsynligvis vil komme bedre ut av det på dette viset enn om du selger bilen med defekt batteripakke. Nei, du kjører ikke egentlig "gratis", som du vel har lært av dette er ikke elbil verken "gratis" eller billig moro. Sånn er det bare, men du har sannsynligvis hatt mange gode år med bilen. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger