0

Hva kan man gorvente av garanti.

spurt 2023-09-05 19:32:26 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Er det vanlig at garanti på bil ikke gjelder hvis foreksempel et oljeskift på girkasse er overkjørt med 2000 km. Fikk blankt avslag da mekatronikenhet måtte skiftes på 140000. Grunnen var at forrige eier hadde tatt 60000 service 2000 km for seint. En overkjøring på 3-4 %. Merkeverksted beskrev det i rapporten som "liten overkjøring"

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-06 16:10:53 +0200

Møller hhv VW har - som de aller fleste - satte grenser for hvilke premisser som må være oppfylt for at garantien skal gjelde. Herunder finnes det normalt sett et "servicekrav" der man har en øvre grense for hvir nye et serviceintervall kan "overkjøres". Et krav er et krav, men det koster selvfølgelig lite å fremme en skriftlig klage. En ting man skal ha i bakhodet med VW er at longlifeprogrammet, der man et stykke på vei overlater avgjørelsen for når det er på tide med service til bilens kjørecomputer hhv diverse sensorer, er en dårlig ting, spesielt om man har høy årlig kjørelengde. Man bikker lett si 30-35.000 km før bilens sensorer sier at nå er det på tide med oljeskift. Det uheldige er at slike ting som olja på DSG-kassa, som jo har skiftintervall på nettopp 60.000 km, lett blir gjemt og glemt om første service havner på si 32.001 km, og man ikke får varsel om neste service før etter nye si 30.000 km....da har man plutselig gått glipp av 60.000 intervallet ifht girkassa, og står med skjegget i postkassa.

Sånt skjer, og sånn bortsett fra at man etter min oppfatning bør skifte motorolje hhv oljefilter hver 15.000 km, maks 20' ved mye langkjøring på både TDI og TSI-motorene, er det mye enklere å forholde seg til faste kjørelengder enn å legge alle egga i en kurv og stole på at kjørecomputeren sier fra. Vi har fått vår faste verksmester til å utarbeide et serviceprogram basert på service hver 15.000 km med våre VW her hjemme, da har vi orden på sysakene og "rett" intervall for hele gullrekka fra dieselfilter til DSG-olje. Nå har jeg ikke i hodet om GTE er underlagt longlife-programmet eller ei, men du har uansett en TSI-motor å forholde deg til, og nei, den "nye" olje som man kaller longlife-olje, er egentlig ikke noe bedre enn den olja vi brukte før, det akkumuleres snafs og vann i den akkurat osm før, du ser det bare ikke like raskt. Og om du ser på en sprengskisse av motoren, vil du rimelig kjapt forstå at det ikke er oljeskiftene du skal spare på. For vår del benytter vi et uavhengig, autorisert verksted der verksmesteren er svært nøye med det han gjør, det gir det jeg kaller "svensk pris" helhetlig sett, dessuten er det mye nærmere, men smaken er som baken, en ting skal Møller ha, merkeverkstedene gjør som regel godt arbe'.

En ting jeg imildertid stusser på: du nevner en enhet i girkassa som måtte skiftes på 140.000 km. Fabrikkgarantien går ut til og med 100.000 eller 5 år, alt etter hva som kommer først. Nå sier du ikke noe om hvilken garanti denne saken er knyttet opp mot, men fabrikkgarantien er altså uansett long gone. Om du har kjøpt bilen av en forhandler og har fått en separat bruktgaranti, er det a complete different matter, denne gjelder fra og med kjøpstidspunktet så og så lang tid ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger