TV 2 Play
Min konto
0

Trafikk og vindstøy.

spurt 2023-09-12 00:28:30 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg kjøpte en ny Audi etron i november 2023. Jeg synes bilen er fin, god og kjøre, praktisk og alt slikt. Det er bare en ting som jeg synes er veldig irriterende og plagsomt. Jeg synes det er merkelig mye støy, traffikstøy, støy av passerende biler og vindstøy. Støy av passerede kjøretøy er selvfølgelig mest plagsomt i høyere hastighet. Jeg mener bestemt at lyden treffer meg mest i hodehøyde fra venstre når jeg kjører.Jeg kontaktet Møller Bil i Trondheim hvor bilen ble kjøpt og forklarte de om mine erfaringer. Bilen ble levert, prøvekjørt og undersøkt. De kunne forklare at det ikke ble oppdaget noe unormal støy i min bil, alle pakninger rundt om var hele og i orden. Jeg har hatt mange biler tidliger, men dette er min første elbil. og har ikke merket at støy har vært noe plagsomt i tidligere biler. Jeg merker jeg får vondt i øret av støyen. Når jeg bestillte bilen var støydempende vindu et tilvalg, jeg valgter ikke det , da jeg trodde at elbiler var stille og godt isolerte. Kan det være at produsenten av min bil ,for å spare vekt, bruker mindre isolasjon ? Er dette noe dere har hørt om tidligere, om etron eller andre elbiler ? Støyen har fått meg på tanken om å skifte bil. Har dere noen innspill eller formeninger om dette.

Mvh Arne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-12 21:57:11 +0200

Vel, dette med støy, lydisolasjon og elbil er, som du jo åpenbart har begynt å frykte, et sorgens kapitel. Det går i stor grad på å spare vekt, bilene er jo fryktelig tunge allerede i utgangspunktet, men det er også overveiende sannsynlig at det er noe med at elbiler egentlig utgjør en liten del av fabrikantenes salg og i stor grad benyttes i urbane strøk. Det siste gir naturlig nok et kjøremønster med lavere hastigheter og liten støyproblematikk.

Om "støyisolerende vinduer" utgjør en kjempestor forskjell, er ikke godt å si, men om fabrikanten har data for dette, ha i bakhodet at 3 dB utgjør dobbelt så høy lyd om vi ser litt forenklet på det. Nå har det seg sånn at Etron 50 forsåvidt er testet med og uten dette, HER: https://www.klikk.no/underholdning/te...

Bilen din skal altså i utgangspunktet være blant markedets beste på støy. Ja, når du ser på tallene er det i klasse med de beste konvensjonelle biler. Hva som genererer den sjenerende støyen på din bil, er ikke godt å si, spesielt ikke siden du ikke nevner dekkstøy, men vindstøy hhv trafikkstøy fra møtende trafikk. Når du også knytter dette til "høyere hastighet", sannsynligvis på norske veier der tempoet egentlig ikke er spesielt høyt, ja da tenker jeg at du skal slite med å finne en elbil som passer inn. Ja, man kan kunne selvsagt sett for seg at det var "noe" med din bil som genererte mer vindstøy hhv en feil med en dørpakning, og man kan også se for seg en måleprosedyre for å grave i dette, men det enkle er ofte det beste: ta en tur innom forhandleren og spør om det er mulig å prøvekjøre andre biler i Etron-familien, det beste sammenligningsgrunnlaget er dine egne ører. Merk at en grundig prøvekjøring er veien å gå, ikke bare rundt kvartalet liksom. Om det er omtrent likt, ja da er det sånn. Om det er markant forskjell, ja da tar du det derfra og løser problemet på den ene eller andre måten, forhåpnentlligvis gjennom en hyggelig dialog med merkeforhandleren.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-13 16:04:23 +0200

Hei, takk for svar. Da forstår jeg det slik at, har man markedets stilleste elbil, må man bare finne seg i at støynivået er betydelig høyere en nesten hvilken som helst fossilbil. Jeg har også en 30 år gammel 940, støynivået er lavere i den. Synes det er trist at bare bilen går på strøm, er alt annet uvesentlig.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-13 18:25:27 +0200

Nja, jeg ville definitivt prøvekjørt en annen bil av samme sorten....om ikke annet...så for å ha gjort det. Ellers er det en ting mange ikke tenker over: med åra hører vi dårligere, og et paradoks med svekket hørsel er at man blir mer ømfindtlig for støy. Jeg er selv i den klubben, de første åra var det mange aha-opplevelser. Med tinnitus på topp blir det den absolutte lykke, skikkelig festlig om natta når det er stille ellers kan du tro!

Men det dere med støy....om man skreller av irritasjon og sånt, det er liksom det enkleste å håndtere, så går det også ut over evnen til talegjenkjenning og konsentrasjon. Det første fordi alt flyter i hverandre, det andre fordi hjernen blir overarbeidet. Audiografer og nevropsykologer har litt forskjellig forklaring på dette, for meg som jobbet et par tiår med bla flystøy rundt meg og hadde en jobb der både konsentrasjon og dette med å få med seg hva som ble sagt på radiosambandet var dette noe skikkelig dritt! Løsningen ble øreproppper med støydempning og et filter som slipper gjennom talebåndet. Spesialtilpassede, etter si tre-fire år må man skaffe seg nye, øregangene endres visstnok.

Prislapp rundt 1500 for et par tiår siden, så gikk det suksessivt oppover, i dag ligger de visstnok et rundt 4-5000. For meg var de verdt det, nå er jeg pensjonist og har ikke riktig de samme behovene, men jeg bruker fremdeles disse øreproppene ved behov, selv om de ikke passer optimalt lenger gjør de jo litt nytte for seg. Det ligger i sakens natur at de også er behagelige å bruke arbeidsdagen gjennom, dette er en helt annen verden enn sov-i-ro og de andre Mikke Mus proppene som apoteket og motorsagsjappa selger.

Bare nevner det...jeg tenker jo at den støyen du viser til, egentlig ikke burde være et problem. Det kan være et problem med din bil - prøvekjør en annen bil etc - og det kan være at du har utviklet et hørselsproblem. For min del kom det snikende, jeg skjønte ikke hva det var, og når jeg kom til spesialist og audigraf var det vanskelig å finne gode løsninger. Høreapparat kan fungere for mange, men jeg hadde flere problemer på en gang, et par i tillegg til de to tingene jeg nevner over. Da blir det ufordrende, men det dreier seg om å ta tiden til hjelp og løse et problem av gangen. Litt sånn tenker jeg ifht det støyproblemet du opplever også - det er neppe noe du bare innbiller deg - støy er så mangt - det kan være støy i et frekvensbånd som du er spesielt følsom for. Selv om du ikke skulle ha en markant hørselsvekkelse, kan du være mer følsom enn andre for støy.

Jeg kjører diesel selv, elbil passer ikke inn i våre behov, vårt kjøremønster. En helt vanlig Golf 7 stasjonsvogn med firehjulstrekk. Rett nok gir firehjulstrekket litt ekstra lyd, men vindstøy er godt ivaretatt, selv på den andre siden av 200 kan jeg og konen føre en ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-23 01:15:16 +0200

Altså, jeg har en annen bil, har kjørt mange biler i samme tidsrom som jeg kjører etron. Mine ører er de samme som jeg har uansett hviken bil jeg kjører. Det er ikke tvil om at støyen i min etron er på et høyere nivå enn de andre bilene jeg kjører. Det skal sies at jeg ikke har prøvd særlig mange elbiler, så der mangler jeg sammenligningsgrunnlag.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar