0

Får man registrert vw california som bobil i Norge?

spurt 2023-09-13 09:16:53 +0200

anonym bruker

Anonym

Ser dere har en artikkel om "kul bobil" = 7 genrasjon vw california. Ser flere nyere Californiaer på norske veier om sommeren, men ingen med Norske skilt. De Norskregistrerte er eldre (t.o.m. T5) Har hørt at dette beror på at det etter 2008 ikke var mulig å registrere bobil som er under 2,5 meter høy, slik at hvis man vil ha en nyere California, så må man betale personbilavgifter slik at en ny sånn idag vil koste ca. 1,6 mill i Norge. Er dette riktig? Blir vi igjen frarøvet noe som er en selvfølge ellers i Europa, å kunne kjøpe noe som er ment som en ting , men blir vridd til noe annet grunnet avgiftsgalskap og ønske om å holde majoriteten av befolkningen nede?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-13 19:04:55 +0200

Ja, Finansdeparmentet og Skatteetatens veier er uranskelige! Hva som gjelder pr i dag finner du ut av HER: https://www.toll.no/no/varer/bil-og-a...

Noe kynisk sett, vi får trøkt hvert eneste EU-direktiv som koster oss penger ned over ørene, men norske særavgifter og alt som i det hele tatt innebærer restriksjoner og utgifter for "vanlige folk", der klarer man pinadø å sørge for "unntak"! Helt fantastisk! Ellers har jeg hørt det samme som du anfører - i store trekk. En gjeng med pensjonerte sjøfolk kjøpte visstnok hver sin bolig i landene rundt middelhavet og spleisa på et par seilbåter osv, som mange andre som pendler mellom "syden" og Norge kjøpte de seg også bil der nede i syden, noen valgte å kjøpe bilen i Andorra og kjøre på tollskilt, andre kjørte på spanske skilt.

Begge deler har fordeler og ulemper, men som de så treffende slo fast, det var bare å glemme å ta nettopp den bilen du nevner inn til Norge og fortolle den, det ville bli hemningsløst kostbart. Og som vi vet, Norge er også det eneste landet i Europa der du ikke kan ta med deg en bil avgiftsfritt hjem som flyttegods etter å ha bodd i utlandet en stund. Som sagt, helt fantastisk, politikernes grådighet er grenseløs, det SKAL koste skjorta å "flotte seg" med alt som har hjul på i Norge! Og ja, også elbiler kommer til å bli rådyrt etterhvert, det er allerede på god vei!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger