TV 2 Play
Min konto
0

Reklamasjon Peugeot 308 Gti

spurt 2023-09-13 11:13:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg kjøpte nylig en Peugeot 308 Gti 2018-modell som fremsto i meget bra stand. I annonsen var det også huket av for at serviceprogram var fulgt, og selger opplyste om at servicer også var tatt hyppigere enn fabrikantens anbefalinger.

Jeg kjøper bilen etter å ha sett den og sjekket normale ting, samt tatt en kjapp sjekk i serviceheftet. Ting ser bra ut.

3 dager etter kjøp, ved rolig kjøring i Drammens gater, kommer det opp en lampe på at batteri ikke lader riktig, og det begynner å ryke inn i bilen fra motorrommet. Jeg stopper bilen kjapt og åpner panseret. Der ser jeg ingen multireim, den har ryket!

Imens jeg venter på en kompis med bilhenger, sjekker jeg litt nøyere historikk og papirer. Jeg ser i servicemanualen til Peugeot at multireima skal byttes hvert 5.år, altså i år, 2023. Denne bilen var inne på service hos BOS tidligere i år. Videre finner jeg en sjekkliste fra BOS på denne servicen i 2023. i feltet i bunn kalt "kommentarer" står det svart på hvitt: "Slitt multireim". Men denne er altså ikke blitt byttet.

Jeg setter bilen på BOS så de kan sjekke om noe annet har gått galt samtidig. Det viser seg at både AC-kompressor og dynamo har tatt kvelden i forbindelse med multireim-bruddet.

Jeg mener at når bilen har vært på service i 2023, altså 5 år etter at bilen var ny, og multireima ikke har blitt byttet, så stemmer ikke det selger sier med at "servicer er fulgt i henhold til fabrikantens anbefalinger". Jeg har tatt kontakt med selger, men han nekter å betale. Han mener det er BOS sitt ansvar, mens de henviser tilbake til han. De mener at de opplyste klart til selgeren at multireima var slitt, og slik virker det jo også da det står svart på hvitt i dokumentet fra dem. Jeg mener dette er selgers ansvar, og at han bør ta regningen. Men han nekter.

Jeg mener dette går på enten: mangel på bil da selger har gitt uriktige opplysninger om bilen (da om at serviceprogram er fulgt, noe det ikke er), eller, bilen fremstår i vesentlig dårligere stand enn kjøper kunne forvente i forhold til alder, km.stand og pris.

Er det riktig at jeg skal ta denne feite regninga 3 dager etter kjøp av en bil fra 2018?

Setter pris på alle innspill.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-13 18:40:41 +0200

Ingen fasit på hva som er rett og galt her, imidlertid fremstår det som spesielt at AC-kompressoren og generatoren skal ha tatt kvelden som følge av reimbruddet. Jeg ville dobbeltsjekket dette - om det har oppstått en feil - er det kanhende bare det derre hjulet som reima driver kompressoren hhv generatoren med som er problemet, eller er det et eller flere lager som har sagt takk for seg? I det hele tatt, meget, meget spesielt.

Det er så enkelt som at å skifte en reim ikke er rare greiene, det som virkelig koster flesk er følgefeilene som skal ha oppstått her. Jeg tenker også at det er flere ting som skurrer her, om bilen har vært inne til service - hvem i alle dager setter inn en bil til si "stor service" uten å skifte en reim som dette - når det foreligger et intervall? Det føles rett og slett som om du har blitt den berømte kasteballen mellom to parter som begge frasier seg ethvert ansvar. Her må du først og fremst avklare hvor mye som egentlig er galt, dernest må du finne ut hvorfor det har gått så galt som det har gjort, og du må dokumentere det du kan og ta det derfra. Et NB, her ligger det i kortene at du bør bruke en uavhengig aktør, med trykk på uavhengig - et annet verksted kan vise seg å være litt tilbakeholdende ifht å kritisere merkeverkstedet. Jeg ville bedt om et kvalifisert råd og innhentet en faglig vurdering ved min lokale NAF teststasjon. Ja, man kan like eller ikke like NAF, men det er liksom ikke så mange gode alternativer.

Når det gjelder prosessen videre, finner du en grei veilledning HER: https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

For hva det måtte være verdt: lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar