0

Lønner det seg å si opp Bombrikkeabonnementet?

spurt 2023-09-16 19:39:28 +0200

updated 2023-09-16 19:43:18 +0200

Hei Jeg har fått mail fra Fremtind Service om at de fra 1. november skal ha kr 5,- pr. mnd. for at jeg har bombrikke i bilen.

Jeg kjører ganske sjelden i områder med bompenger (Oslo og av og til Skien). Det kan gå 3 - 4 måneder mellom hver gang. Og andre ganger blir det kanskje 5 - 6 turer i løpet av en måned.

Så jeg lurer rett og slett på om det lønner seg for meg å si opp bombrikkeavtalen, og heller betale full pris de få gangene jeg trenger bompassering.

ELLER: kan jeg si opp avtalen, og tegne ny avtale den / de månedene jeg trenger bompasseringer. (Desember og juli). Eller koster opprettelse / avslutning av bombrikkeabonnementet noe?

Vi er sikkert ganske mange som bor så pass langt utenfor byene, et dette sikkert gjelder mange flere enn meg.

Sven

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-17 21:15:06 +0200

Det enkle svaret her er at det avhenger av hvor mange ganger du havner i den sorte gryte i løpet av en lengre periode - jeg ville latt tiden arbeide og ført regnskap over faktiske kostnader over si et år før jeg trakk bombastiske konklusjoner her.

Det som er rimelig åpenbart, er at du skal ha svært få passeringer for at det skal "lønne seg" å kjøre uten bombrikke gitt dagens bompengesatser vs rabatten du får med bombrikke. At man nå har kastet seg på gebyr-karusellen for at du aller nådigst skal få lov til å betale gjennom bombrikke og en betalingsavtale, er et tegn i tiden, kall det gjerne grådighet, 5 kroner måneden ganger x måneder ganger en dullion brikker, det blir det penger av! Det jeg også har merket meg, er at man samtidig murrer om at man vil beregne seg nok et gebyr - jeg har sett tallet 50 øre - pr passering for de som IKKE har brikke. Om dette er gjennomført fra 1. september slik det ble forespeilt, er jeg usikker på, men at hele gullrekka med gebyrer kommer, og nok også kommer til å øke i årene fremover, vær du sikker, det er ikke bare hos dagligvarebaronene fenomenet "greedflation" griper om seg!

Pr i dag ser jeg at bla Skyttelpass reklamerer med null månedlige gebyrer og landets beste kundesenter, men hvor lenge var Adam i Paradis? Ja, det er flere aktører, men i realiteten agerer alle som monopolister, om en aktør hiver på dette gebyret, kommer de andre sannsynligvis etter. Men for all del, du kan jo bruke en "gebyrffri" aktør en stund og følge nøye med fremover, verre er det ikke. Et NB: Her må du også sette deg inn i rabattsatsene!

Men om det "lønner seg" å droppe brikke? Du er selv ekspert på ditt eget kjøremønster, uansett hvor mye jeg myser inn i krystallkula her på skrivebordet, klarer jeg ikke å finne noen indikasjoner som tilsier det ene eller andre. Sånn er det bare, sjekk bompengefakturaene 12 måneder fremover, oppdater deg på rabattsatser hhv gebyrer for ditt og datt og ta det derfra. At du kan spare noe særlig? Neppe, i beste fall går du pari-pari om du har få passeringer, men sannsynligvis går du med tap.

Hva alternativ to angår - tegne avtale og gå av/på er det jo denne greia med BRIKKA da, om man vil akseptere at du stopper avtalen etter si en uke og oppretter ny avtale tre uker senere med samme brikke er et potensielt skjæringspunkt - om dette i det hele tatt er mulig er noe du må avklare med brikkeutsteder. Det vil uansett påløpe bryderi med en tidsbruk som innebærer et reellt tap for din del - i min verden ser jeg iallefall min egen tid som verdifull selv om jeg har vært pensjonist en stund.

Om du i det hele tatt vinner noe på dette er en annen ting: man vil helt sikkert kreve denne fem-krona for hver gang brikka er aktivert, igjen: hvor mange ganger kjører du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger