0

El bil på generell basis

spurt 2023-09-18 15:13:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, lurte på om det finnes statistikk på levetid for en el bil i forhold en fossil bil. Kan man som eier forvente at den skal være flere år på veien og kjøre flere kilometer enn en fossil bil. Hilsen Jan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-09-19 09:46:53 +0200

I really hope that my electric automobile will be able to travel further. It doesn't take long for the battery to lose its charge basketball stars

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-09-19 13:39:38 +0200

Nei, skal vi være dønn ærlige, er det overveiende sannsynlig at en elbil vil ha sånn omtrent halvparten så lang økonomisk levetid som en konvensjonell bil. Den store jokeren er batteripakka, levetiden er avhengig av flere forhold, men noe spesielt lenger enn ti år er ikke realistisk med dagens batteriteknologi. Og som vi vet, kostnadene for både ny og refurbished batteripakke er såvidt høye at det i seg selv er en showstopper. At prisen vil "gå ned" bygger på fri fantasi, dagens batteriteknologi er for ressurskrevende i produksjonen. At det kommer ny batteriteknologi en eller annen gang i fremtiden? Absolutt, men vi vet ikke når, og kjenner vi produsentene rett, vil det være små¨muligheter til å bruke "ny" batteriteknologi i eksistrende bilpark.

En positiv ting er det selvfølgelig at det kommer firmaer som tilbyr både "refurbished" batteripakke etterhvert, og ikke minst, man tilbyr reparasjoner av delvis defekte batteripakker, eksemplevis på cellnivå. Tesla er forøvrig gode på dette, man tilbyr "refurbuished" batteripakke for drøyt 150.000 inkl arbeid, det er flere hundre tusen billigere enn mange av konkurrentene, den skal Tesla ha!

Men, det er fremdeles et stort generelt "men": det er ofte svært arbeidskrevende å ta ut og sette inn en batteripakke. Det gjør noe med kostnadene, typisk ryker det lett både 100 og 200.000. Ja, som Motor kunne berette, inn og utmontering av batteripakka for å skifte en batterikasse på en Jaguar elbil etter et ublidt møte med et kumlokk, kostet nette 380.000! En medvirkende årsak var kapslingen av batteriet, det ligger jo rimelig utsatt til ifht korrosjon mv, da må det kapsles etter alle kunstens regler!

Unntak finnes, f.ex kinesiske NIO. Dernest fornuftige elbiler som VW EUp, der kan man sogar skifte batterpiakka selv om man er rimelig oppegående til å skru og kan litt om å jobbe med strøm. Lett ironisk dette her....en EUp kan potensielt sett ha lengre levetid enn elbiler i millionklassen! Legg til at elbiler er tunge: det gjør noe med både dekk-budsjettet og slitasje på hjuloppheng etc, i tillegg har vi dette med bremser og regenering. I det hele tatt, nei, elbiler er IKKE "mindre feil" enn konvensjonelle biler målt i kostnader, antall feil over tid og så videre, og nei, de har ikke "lenger levetid" - bla på grunn av batteripakka - men også på grunn av korrosjonsproblematikken - ikke bare har mange elbiler spennende rustfeller - de er også mer kompliserte ifht understellsbehandling. Derved vil mange elbileiere vegre seg mot å understellsbehandle bilene sine, ikke minst fordi mange importører truer med bortfall av garantien om man understellsbehandler bilen! I det hele tatt, det vil bli spennende å se kvisleis det går med dagens elbiler over tid!

The Bottom Line er likevel at det er selvfølgelig mange faktorer som påvirker levetiden for en bil. Noen av disse kan man påvirke selv, ta vare på bilen din og den tar vare på deg gjelder uansett om det er elbiler eller konvensjonelle biler. For min del har jegk jørt konvensjonelle biler i si ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger