TV 2 Play
Min konto
0

Luft som siver ut av dekkene

spurt 2023-10-05 08:10:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har fire dekk på bilen og på tre av dekkene siver luften ut. Slik at jeg må fylle luft vær gang jeg skal bruke bilen. Finnes det noe middel som en kan fylle i dekket for å tette dette. Trolig lekker det rundt felgene som ikke er nye. Forslag til løsning.

Harald Hokholt Fundingrudveien 181 1459 Nesodden

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-10-05 12:38:56 +0200

Nja, det finnes denne gugga på sprayflasker som angivelig skal tette lekkasjer. Dette stoffet finnes under forskjellige navn, det er i kortet et slags plaststoff som sprøytes inn i dekket gjennom ventilen. Så kjører du en tur, vips, så skal dette stoffet fordele seg inne i dekket og forhåpentligvis rette lekkasjene. Nå er det imidlertid sannsynligvis sånn at lekkasjen i dekka dine er en konsekvens av manglende tetning mellom felgen og dekket, det være seg pga rust eller andre forhold som gjør at dekket ikke slutter helt tett til felgen. Som du jo antyder, felgene er ikke akkurat nye - de er kanhende like gamle som resten av bilen. Da hjelper denne spraygugga like mye som å pisse i buksa for å holde varmen.

I ditt sted ville jeg oppsøkt en dekkforhandler, evnt en lokal bensinstasjon som ennå har et lite dekkverksted som en del av virksomheten, lagt frem problemet og betalt hva det koster å gjøre et forsøk på å rette opp problemet. Normalt sett innebærer dette at man tar av dekket, pusser av evnt rust på felgen, tørker av dekkets anleggsflate mot felgen og monterer dekket hhv avbalanserer hjulet igjen, voila, med litt flaks er det nok! Med et forbehold: det kan selvfølgelig også være et ventilproblem, det er ikke uvanlig med gamle ventiler. Ikke dumt å skifte ventiler heller, det vil vår gode venn DekkMannen ha kontroll over. Hva det kan koste? Si en tusenlapp - det flyr fort. Kanhende litt mer.

Et tredje alternativ er om dekka er så gamle at de har begynt å sprekke opp, sånt skjer, jeg har opplevd det på biler som har stått parkert i solsteiken i Spania hver dag i lang tid. Da er kuren nye dekk, gjerne med en titt på felgene samtidig. Ja, kanhende du finner ut at du like godt kan kjøpe en pakke med fire feiende flotte nye felger og dekk, det hender man kan finne gode tilbud om man sjekker litt rundt.

Og nei, det lønner seg ikke å gjøre noe av dette sjæl, selv om du skulle ha noen gamle dekkspaker som er dimensjonert til å bruke på bildekk liggende. Tro meg, å vippe bildekk av og på med dekkspaker er ikke noe du kommer til å juble over i ettertid! Du må så alikevel få avbalansert dekkene etterpå, la likegodt snille DekkMannen som har utstyr til det ta jobben - det lønner seg - veldig.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar