0

Rett til og heve?

spurt 2023-11-09 14:05:40 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg kjøpte i august en Nissan Navara av en forhandler i Hønefoss, bilen ble annonsert som en Navara Arctic Truck, dette viser seg og ikke stemme. Har sjekket opp med både AT og opprinnelig forhandler (som solgte bilen som ny). De avkrefter begge at denne bilen har Arctic Truck ombygning. Etter en naf test av bilen, dro jeg innom nærmeste Nissan forhandler for tilbud på rep av påviste feil! Prisen på rep kom på 186000,- ! Disse 2 tingene, må da virkelig være hevings grunnlag! Forhandler derimot, nekter og gå med på heving, og mener at disse feil ikke fantes på bilen da jeg hentet den! Har kjørt 3000 km siden bilen ble hentet. Kan nevne noen av feilene; girkasse må byttes, top og topp pakning må byttes, ECM må byttes, boostcontroller må byttes, bærebru venstre side og en hel del andre feil.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-11-11 22:55:04 +0200

Jaaaa....her har du hele bøtteballetten med en selger som synes å ha gitt mangelfulle og sogar direkte uriktige opplysninger, i tillegg fremstår det som om bilen er i dårligere stand enn du hadde grunn til å forvente. Som du har erfart, selv den beste klarer ikke å "sjekke" en bruktbil godt nok der ute på tunet hos selger, det er mao gode grunner til å konsekvent avtale en full NAF-test av bilen FØR man evnt undertegner kjøpekontrakt, og ta det derfra.

Nå gjorde du ikke det, og det er du ikke alene om. Felles skjebne skal visst være en trøst. Uansett, ja, når bilen er kjøpt av en forhandler kommer kjøpsloven inn i bildet, og du har fem års reklamasjonsrett. Så langt, alt vel, det dreier seg om å gjøre de rette tingene i rett rekkefølge, om det bare hadde vært feilene, hadde forhandler hatt rett til å gjøre et forsøk på å utbedre dem. Men det derre med at bilen selges som om den skulle ha en dyr ombygging hos våre venner A.T, det er pr definisjon svindel og en vesentlig mangel som alene berettiger til heving av kjøpet. Du finner mer om dette om du leser gjennom artiklene det er linket til etter dette, hos forbrukerrådet finner du de generelle retningslinjene, de øvrige artikelene leser du gjennom og plukker ut det som passer for ditt tilfelle - merk deg spesielt brevmalene - ting må gjøre skriftlig - om forhandler ikke responderer positivt - ja da fremmer du en sak gjennom forrukermyndighetene. Det beste er selvfølgelig om du kommer til enighet med ofrhandler, Ting Tar Tid om du må gå via forbrukertvistutvalget, men det er iallefall gratis - bortsett fra den innsatsen du må legge ned for å dokumentere og fremme kravet - som sagt - gjøre de rette tingene.

Merk deg forøvrig den siste artikkelen - forbrukerkjøpsloven er vesentlig skjerpet for ikke så lenge siden.

https://www.forbrukerradet.no/forside...

https://www.motor.no/forbruker/i-bilk...

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger