0

Fusker ved overgang fra el til bendidrift

spurt 2023-11-09 21:46:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Har hatt feil på bilen flere ganger ifb overgang fra el til bensinmotor, ved at det oppstår rykk og fusking, så jeg svinger inn til siden og stopper. Batteriet er nesten full ladet. Møller hevder at dette nødvendigvis ikke er unaturlig, siden beskyttelseskretsen for batteriet sørger for at det ikke kjøres med eldrift under - 10gr. Så om bilen har stått i garasje med lading på er det varmt når man kjører avgårde. Er det kulde under - 10 så vil bilen automatisk skifte når batteriet er blitt kaldt nok og derved blir det rykkete overgang. Varsellys for batterifeil blinker, osv. Men jeg føler at dette er utrygt å kjøre når jeg risikerer å stoppe. Møller sier at dette ikke er noe å bry seg om. Er det virkelig slik det skal være?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-11-11 22:40:22 +0100

Nja, det er ikke unaturlig at en kald motor ikke går silkemykt. Nå er det neppe sannsynlig at bilen vil stoppe, men om du føler at er veldig, veldig ille er det jo ikke verre enn å ta opp saken med ditt lokale merkeverksted en gang til og spørre fint om de kan prøvekjøre bilen en gang det er virkelig kaldt.

Ellers ville jeg - om jeg hadde hatt en bil med hybrid drivlinje - kjørt bilen i vanlig hybridmodus - altså ikke det du tror er "rent elektrisk" - i vinterhalvåret. Det er så enkelt som at bensinmotoren så alikevel gå litt innimellom for å gi deg varme i klima-anlegget, dernest vil en hybrid drivlinje være ganske så økonomisk om den får lov til å regulere inn- og utkobling av bensinmotoren på egen hånd. Fordelen er at du med stor sannsynlighet vil slippe denne "rykkingen og fuskingen", bilens styringsystem vil sørge for at bensinmotoren uansett blir holdt i gang innimellom for å opprettholde en minimum driftstremperatur. Ja, det vil gå litt mer drivstoff, men bortsett fra at du slipper det problemet du beskriver, vil du redusere motorslitasjen og kaldstartene betydelig.

Om du likevel føler at dette med å kjøre "mest mulig elektrisk" er en prioritert ting for deg, ja da bør du vurdere å bytte til elbil med de fordeler (og ulemper) dette fører med seg. En bil med hybrid drivlinje er egentlig ikke ja takk, begge deler, det er litt av hver liksom. At et kjøremønster der du forsøker å gjøre bilen mest mulig elektrisk ved temperaturer der bilens motorstyring er programmert for å tvinge frem en start av bensinmotoren, ikke bare for å beskytte batteriet, bensinmotoren må også gå for å gi deg varme i bilen, åpenbart ikke er optimalt, burde ikke komme som en overraskele. Men som nevnt over, problemet burde vær såre enkelt å løse, kjør bilen i vanlig hybridmodus fra oktober til april.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger