0

Manglende Radiosignal

spurt 2023-11-14 18:26:55 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Har nylig mottatt et smykke av en bil, men en liten bagatell har begynt å irritere. Stort sett hele tiden kommer det følgende beskjed i radiodisplay « manglende signal» Jeg liker å høre på radio, og har flere biler som ikke har dette på samme strekning. Bil er under 2 måneder. Hva kan jeg kreve/forvente i en dlik situasjon.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-11-14 23:22:51 +0100

Ta kontakt med forhandleren og ta en hyggelig samtale først og fremst. Jeg regner med at du refererer til DAB, som vi vet, krever DAB vesentlig høyere feltstyrke enn FM mono for at mottakeren skal fungere. når du opplever manglende dekning på steder der du har dekning med andre biler, ville jeg først og fremst tenkt på to ting: kvaliteten på radioen og/eller antenna. Dernest vil det selvfølgelig kunne være feil på akkurat din bil, eksempelvis i form av en antennetilkobling, en defekt antenne, en dårlig antanne, evnt en en "mandagsradio" eller en radiodel som kanhende ikke er av de beste. Et feilsøk er uansett relativt enkelt, likeså er det kurrant å teste med en annen og bedre antenne om bilen din f.ex har en enkel antenne integrert i frontruta. Det har jeg sett på japanske biler tidligere, det er en skikkelig uheldig løsning.

Uansett, forhandleren bør kunne hjelpe deg å nøste opp problemet. Jeg tenker også at man vil vite hvorvidt dette er et kjent problem fra andre biler man har solgt. Ellers ville jeg forsøkt å opprettholde en hyggelig dialog og forventet at forhandleren gjorde det samme og fant en løsning, vi snakker tross alt om en relativt dyr bil fra verdens største bilfabrikant som setter sin ære i å yte god kundestøtte. Hva du kan "kreve"? Tja, du skal slite for å argumentere for at dette er en "vesentlig mangel" i kjøpslovens forstand, DAB er tross alt ikke i nærheten av å ha samme dekning som FM. Igjen, en løsning gjennom hyggelig dialog med forhandler er for alle praktiske hensyn det som vil være mest fornuftig her.

At andre biler ikke har problemer over samme strekning, er selvfølgelig interessant, men egentlig ikke spesielt relevant ifht hva du kan kreve. Noe forenklet sett, radioen i bilen din fungerer jo, ikke sant? Antagelig mesteparten av tiden, men på en strekning der det antagelig er noe svakere feltstyrke - for enkelhets skyld kall det gjerne noe svakere signal - åpner ikke mottakeren. Sånt skjer, det er en del av det vi får med på kjøpet med DAB. At andre biler fungerer kan eksemplevis komme av en bedre antenne, evnt en bedre antenneplassering.

Jeg har selv en DAB-løsning i en tysk bil, det fungerer forsåvidt sånn passe godt, men det er langt fra hundre prosent dekning. Ikke overraskende er mottaket problematisk i områder som ligger i det vi kaller "radioskygge", jeg har bla jobbet for Telenor en årrekke i området der jeg bor, derved ble jeg godt kjent med sendernettet og dekningen for såvel FM-nettet som mobilnettet. Nei, DAB er ikke like godt utbygd som FM-nettet, men i store trekk har man iallefall plassert sendere på de viktigste punktene fra FM-nettet. Derved bør det - iallefall i teorien - være tilnærmet like godt dekning i mer urbane strøk uten spesielle topografiske utfordringer som fjell og dype dalfører mellom deg og sendermastene. Gitt det faktum at du synes å ha en god opplevelse av mottakerforholdene når du kjører i samme område med andre biler ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger