TV 2 Play
Min konto
0

Utenlandske kjøretøy i Norge

spurt 2023-11-18 12:22:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hvordan er det med eks ukrainske kjøretøy som er i Norge? Blir de kontrollerte, som norske, i eu kontroll? Ukraina er jo ikke eu medlem. Det er ymse kvalitet på ukrainsk registrerte kjøretøy som jeg ser på gaten. Hvordan er det med andre utenlandske kjøretøy? Eks polske, som bor og jobber her. Er det noe kontroll på at de kjøretøyene er sikre, eller kan de brukes som eieren vil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-11-19 13:19:27 +0200

updated 2023-11-19 16:54:02 +0200

Nei, det er IKKe sånn at eieren kan kjøre som han vil her, det er en hel gullrekke av regler å passe på ifht både bilene og ikke minst - de som har førerkort fra nasjoner utenfor EU/EØS! For mange til å ramse opp her, men du finner mer om dette i etterfølengde linker, du kan lese til øyet blir stort og vått, og ja, jeg tviler på om ukrainere som har bilen med seg bryr seg så meget om det....men våre gode venner fra Polen, Litauen osv har gjennom en årrekke vært i myndighetenes "søkelys", for dem er det annerledes, og de passer på!

(Og ja, observer at for f.ex nordmenn som bor i Spania og kommer hjem om sommeren er det også ting og tang å passe på, skutt blir den som....! Sånn er det i en avgiftsnasjon!)

https://www.vegvesen.no/forerkort/har...

https://www.skatteetaten.no/skjema/so...

Edit: Og som det ligger i kortene her, kjøretøykravene gjelder uansett, om våre glade utenlandske venner blir stoppet med blankslitte dekk, ja da vanker det tung og hard straff på like linje med andre. Dernest: man kan kun kjøre lovlig i Norge med utenlandsk registert kjøretøy så og så lenge, etter den tid må kjøretøyet omregistreres til norske skilter med de videreverdigheter dette måtte medføre i form av krav om fortolling og innbetaling av avgifter opp og i mente og godkjenning hos SVV. Ingen bønn, ikke for ingenting våre venner fra Litauen og Polen ofte har to biler registertt i hjemland som de veksler på å bruke her i Norge...! De er også svært påpasselige med å ta vare på fergebilletter og annen dokumentasjon som viser at de har vært hjemme en tur sånn og sånn, atter andre skaffer seg norske biler og selger bilen i Litauen, norske tollsatser som kjent hårreisende!

Våre glade nye landsmenn fra Ukraina er ikke helt der, jeg kan se for meg at det kan oppstå videreverdigheter etterhvert. Den som ser rundt seg og har litt erfaring fra Øst-Europa og kjenner igjen språket og folket fra Ukraina vil også raskt se at blant de som har bil med seg, er det påfallende mange menn i "våpenfør" alder, for dem er det ikke "greit" å reise hjem med bilen heller, da blir de sporenstreks tvangsutskrevet til Ukrainas væpnede styrker, gjett hvorfor de har reist ut av landet...absolutt forståelig spør du meg! Uansett, i den landsdelen hvor jeg bor, har jeg merket meg opptil flere BMW'er, sogar en feiende flott Landrover, med ukrainske skilter, og de som kjører dem er absolutt ikke stakkarslige fillefranser fra Øst-Ukraina. Når det nå nærmer seg et par år siden de første kom til landet, ja da er det sannsynlig at bilene er her på "overtid". For min del håper jeg at norske myndigheter er litt greie og iallefall ser litt gjennom fingrene ifht avgiftskravet her, det er for alle praktiske hensyn, biler som fremstår som om de er i gjennomgående god stand.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar