TV 2 Play
Min konto
0

Hva er tillatt av "lysdekorasjon" foran på en bil?

spurt 2023-11-24 07:14:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Flere og flere biler kommer med stadig mer kreative lysmønstre foran. Før i tiden skulle biler at to kjørelys/nærlys foran. Den tiden er tydeligvis forbi. Hvorvidt man liker det ikke er en ting, men det roter til i trafikkbildet og kan gjøre det vanskeligere å bedømme vinkel og fart på en møtende bil når det er skikkelig mørkt. Noen ganger kan man sågår lure på om det er ett kjøretøy i det hele tatt. Finnes det noen regler? Antar det er EU regler og de må jo si noe?

Ett eksempel, det finnes mange: https://bilogmotorbloggen.no/wp-conte...

Reglene hos statens vegvesen gir ikke veldig mye mening i forhold til en del nye lysløsninger: https://www.vegvesen.no/trafikkinform...

Med vennlig hilsen Erlend

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2023-11-25 23:40:48 +0200

Reglene er jo egentlig greie nok, det som utelukker juletrebelysning og reinspikka toskeskap er sikkerhetsaspektet: en stakkars fortjenger skal ikke havne i glass og ramme om du kjører på ham. Her er det naturlig nok rom for en viss skjønnsutøvelse, men som vi vet, gutta med T-skjorte med "SVV" på er til tider ganske så strenge.

Merk deg også at det fortsatt er to og bare to nærlys som gjelder, den tiden er IKKE forbi! Det er imidlertid heller ikke den tiden der toskene blant oss både monterer ulovlige lysoppsett og bruker lysene feil, sånn er det bare, og sånn vil det være til Dovre faller i en tid der Norge bare blir fattigere og fattigere, iallefall om vi skal tro politikerne. Det strammes inn både her og der, blant det som rammes, er SVV og utekontrollene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2023-11-24 07:14:49 +0200

Sett: 13 ganger

Sist oppdatert: Nov 25 '23