0

Bilen min har vært på verksted besøk i 6 måneder

spurt 2024-01-31 16:15:25 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg eier en ioniq5 22mod som har feilmeldinger som gjør bilen ukjørbar. Alt av kjøresystemer og elektronikk slutter å fungere. Den har mer eller mindre stått på verksted i 6 måneder. Meste parten av tiden har ikke verksted engang åpnet dørene på bilen! Den står bare der. De har forsøkt 3 spesifikke utbedringer, men feilene er der fortsatt. Har jeg rett til å heve kjøpet? Lånebil tilsvarer ikke noe i nærheten av bilen jeg eier, valget stod mellom liten leaf og nissan qashqai diesel. Forhandler svarer at bilen fortsatt er til feilsøking og derfor kan ikke de annet enn å beklage ulempene for meg som kunde.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2024-01-31 18:36:33 +0100

Ja, du kan heve kjøpet hevet når det foreligger "vesentlig mangel" i lovens forstand og selger har fått anledning til å forsøke å rette feilen/mangelen sånn og sånn. Du fremmer krav om dette overfor forhandleren, forhåpentligvis kommer dere til enighet gjennom hyggelig dialog. Om man ikke vil, ja da går veien via forbrukermyndighetene, det tar typisk et par år - om du er heldig. Det ligger derved i sakens natur at det første alternativet er det beste for din del - om du kan få det til. HER finner du mer om plikter og rettigheter osv osv, du finner maler til brev og ellers alt du trenger. Dessverre er det vanskelig å finne alt på et sted, men les gjennom de respektive artiklene og plukk det du trenger så får du nok gang på det. Ellers er det en klar fordel å være medlem av NAF i slike situasjoner. Uansett, lykke til!

https://www.forbrukerradet.no/forside...

https://www.motor.no/forbruker/i-bilk...

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

https://nye.naf.no/kjop-og-salg/kjope...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger