0

Hva kan gjøres for å optimalisere forbruk på 2004 modell 1,6 bensin?

spurt 2024-02-11 16:06:42 +0100

Optimaliserer man slike motorer ? Og hvis ja, blir det noe mindre forbruk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

5 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2024-02-20 12:01:52 +0100

It's which means that amazing together with inspiring. We really enjoy any designs together with whoever should get it all during the post shall be grinning. da Italiens ambassade i Indien

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2024-02-20 16:45:11 +0100

Om jeg husker rett, referer du til den gamle, trauste 1,6 liter bensinmotoren uten turbo og 102 hk. Det er allerede i utgangspunktet en motor med greit forbruk, men her som ellers, det skader ikke å passe litt på bilen - dvs opprettholde et normalt godt serviceregime og påse at tennpluggene - bruk fortrinnsvis NGK - og luftfilteret - blir skiftet iallefall hver kjørte 100.000 km, Ellers gjelder det vanlige: kjøre med vett - gjerne en kjørestil som er litt dieselaktig - dvs kjøre på momentet fremfor å jage turtall - og ellers være snill med gassen til olja er gjennomvarm. Enkle grep som får ned forbruket. I tillegg finnes det dekk som har lavere rullemotstand, jeg har vært godt fornøyd med både Nokian og Continental på mine biler opp gjennom åra, med min 2.0 TDI og firehjulstrekk kommer jeg ned i de oppgitte lave 0,4 på langkjøring. Sjekk forøvrig luftrykket innimellom, korrekt luffttrykk er viktig, noen sverger til å kjøre med ørlite grann mer luft for å redusere rullemotstanden - typisk er 0,1 bar mer enn nok - og man kjører naturlig nok ikke med takstativ i tide og utide.

I det hele tatt, alle monner drar, det kan være realistisk å se 0,6 tallet på langkjøring. Og nja-nei, om du med "optimalisering" tenker på dette fine ordet som enkelte bruker for å selge chiptuning og det jeg kaller "tukling" med bilens styringsystem, er dette først og fremst relevant for biler med turbo. Det er så enkelt som at billig tuning - eller "optimalisering" - først og fremst innebærer at man øker ladetrykket og drivstoffmengden. Dette øker naturlig nok effekten noe, men det øker også slitasjen over hele gullrekka, fra innsugingsiden og turboen via råder og stempler til girkasse og kraftoverføringen like frem til drivaklsingene. Det ligger i sakens natur at dette ikke er bra, og nei, det er kun i fantasien til selgerne at dette "reduserer" drivstoff-forbruket. Man hevder hardnakket at "økt moment" bidrar til å redusere forbruket, dette er rett og slett ikke korrekt - man vil aldri kunne oppnå drivstoffbesparelse som forsvarer kostnadene ved denne moroa - og økt slitasje - det koster også penger - før eller siden.

Dernest er slik "tukling" som regel så ulovlig at det ryker, og det er faktisk ikke sånn at man ikke blir "tatt". Blir man avslørt på det være seg EU-kontrollen eller langs veien, ja da står man med skjegget i postkassa og bruksforbud til bilen er bekreftet tilbakeført original stand av et autorisert verksted. Ja, det finnes lovlige aktører, men da er prisen deretter, kfr at alle endringer i motorens styringsystem skal dokumenteres og godkjennes av SVV, her finnes det ingen snarveier. Et NB er på sin plass: kun AUTORISERTE verksteder kan gjøre denne jobben, de aller fleste som driver med "chipping" hhv "optimalisering" er IKKE autoriserte, og når du leser reklamen står det....ikke uventet....med små bokstaver: "det er kundens ansvar å fremskaffe nødvendig dokumentasjon for godkjenning"....i praksis er dette umulig for den arme kunden.

Med din bil er det altså ingen turbo ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2024-02-20 17:50:33 +0100

Vow Mr N Wolf har du tatt deg bryet med å svare her på dette innlegget, du har stor stayer evne her inne men forumet er ødelagt av spam og fulstendig fraværelse redaksjon. Knut Skogstad er jeg ikke helt sikker på om visste at forumet eksisterte da det kom som Julekveld på kjerringa at du eksisterte her inne etter 4000 svar når jeg sendte han en mail i går. Jeg nevnte at vi har gitt flere virtuelle gaver til hverandre når vi synes den andre har et godt svar på et innlegg mens Broom redaksjonen ikke engang har gitt en virtuell Broom kopp i valgfri farge. Mvh Finn Ivar

rediger fjern flagg merk som støtende (1) slett lenke more
0

besvart 2024-02-21 12:24:00 +0100

Ja, en svær eske virtuell konfekt er herved oversendt. Jeg ser innom dette forumet i dann og vann, men jeg har ærlig talt mistet litt av gløden gitt, når Broom-gutta åpenbart ikke har lyst, kapasitet eller whatever, hvorfor skal du og jeg opprettholde showet?

For min del bruker jeg mer tid på garasjen og andre hyggelige ting, eksempelvis bilder....du finner fortsatt en del av mine mine bilder HER: https://northernwolf.piwigo.com/

Jeg er forøvrig webmaster for den nettsiden, mailadresse finnes der nede i bånn av siden et sted. Ha en fortreffelig, måtte den virtuelle konfekten fortsatt falle i smak!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2024-02-27 09:27:53 +0100

Appreciate it intended for giving new messages the matter, When i count on understand far more. Senior Relocation

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger