0

Kjøpe eller leie bil i sommer

spurt 2024-03-14 13:15:34 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisann Broom,

Jeg og kona tenkte å ta en Norgesfeire i år og bruke bil til å kjøre rundt og oppleve Norge.

Problemet er bare det at vi verken har bil eller fast parkeringsplass der vi bor nå. Derfor vurderer vi å enten leie en bil i 15 dager, eller å kanskje kjøpe en billig bruktbil før sommeren som vi kan selge en gang utover høsten. Tenkte i så fall på en bil til under 30 000. Hva burde vi tenke på om vi skulle kjøpt en billig bruktbil? Holder bilen seg i verdi på den korte tiden? Og ikke minst - hva tenker du/dere er det beste valget?

Mvh John

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2024-03-16 10:15:03 +0200

Hei John, Kult spørsmål!

Det enkleste og kanskje også mest fornuftige er nok å leie bil. Enten fra en tradisjonell leiebilaktør eller fra en av dem som driver med bildeling, for eksempel Getaround ( tidligere Nabobil). Rent a wreck er heller ikke dumt å sjekke ut, de har ofte gunstige priser. Når du skal ha bilen i så mye som 15 dager, bør det også være muilg å få en rabatt, det skader i alle fall ikke å spørre.

Men selvfølgelig er det morsommere å kjøpe! Det største drawbacket her er faren for verditap, også at en bil til 30.000 kroner kanskje ikke alltid er «skuddsikker». Dere kan risikere problemer underveis, og det er jo ikke akkurat det man ønsker seg mest på en bilferie.

Hvis dere kjøper, er en fersk EU-kontroll en stor fordel. Da vet dere at bilen nylig har vært inne til en sjekk. Det er ingen garanti mot trøbbel, men det gir i alle fall en viss trygghet. Det samme er at servicer er i alle fall sånn noenlunde fulgt opp. Lenge siden sist den var inne? Da er det nok ikke den bilen dere bør kjøpe.

Når det gjelder merke og modell er det to ting som egentlig går litt mot hverandre. Skal dere få mest og best mulig bil for pengene, er det viktig å velge litt annerledes enn det alle andre gjør. Ett eksempel: Du får generelt mye mindre for pengene hvis du kjøper en VW Golf, kontra en Renault Megane. Aberet med å kjøpe en bil som ikke alle andre vil ha, er at den også er mer tungsolgt den dagen dere skal selge videre. Dermed også fare for at dere taper penger. Men når du skriver «selge en gang utover høsten» tolker jeg det som dere ikke vil ha det veldig travelt med å selge. Det er bra.

Det kan være smart å gå for merker som Renault, Hyundai, Kia, Peugeot eller Opel. Og det er viktig å bruke litt tid på selve kjøpet. Sett dere inn i priser, sammenlign mellom ulike selgere. Og husk: Jo lenger bilen har vært til salgs, jo bedre mulighet er det som regel å prute på prisen.

Dere skal ut på langtur: Da er det ekstra viktig at bilen har blitt godt tatt vare på. Servicehistorikk er som nevnt både bra og viktig. Ikke altfor mange eiere er også smart. Å ta en service/sjekk før dere kjører avgårde er lurt. Det er fort bedre å bruke litt mindre på kjøpet, og heller sette av noen tusenlapper til det.

Til slutt: Sjekk at dekkene er gode og har bra med mønster. Må dere kjøpe fire ny dekk, blir regnestykket fort mindre gunstig.

Lykke til med bilferie – uansett hvilken løsning dere går for!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger