0

Er Jaguar XF 3.0 diesel en trygg bil?

spurt 2024-04-22 16:34:02 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisann! Skal kjøpe en Xf med v6 diesel fra 2010 som har gått 194k, der service heftet følger med og den er godt velholdt. Lurte på om det er noe jeg må ha med i tankene, noe å tenke kan skje og kostnad på det? Positive ting og negative ting med den? Er ikke kjent med engelske biler men vet om ryktet deres fra før i tiden…

Hilsen Dennis

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2024-05-02 12:06:40 +0200

Heisann! Dette er helt klart et kult bruktbilkjøp og en bil som skiller seg fra mengden. Jaguar XF fikk veldig mye skryt for designet da den kom. Dette var Jaguars forsøk på å ta opp kampen mot Mercedes E-Klasse, Audi A6 og BMW 5-serie. Sett i etterkant kan vi vel ikke si at det lyktes så veldig bra, i alle fall ikke salgsmessig.

Men luksusfaktoren var høy, det samme var komforten. V6-dieselmotor på 241 hestekrefter ga veldig fint kraftoverskudd. Nå blir den frakjørt av de fleste elbiler, men det er bra power i denne motoren. Og ekte diesellyd!

Trygg bil? Vel, akkurat der er nok ikke en 14 år gammel Jaguar det som først ramler ned i hodet på oss. Jaguar har aldri vunnet kvalitetsundersøkelser. Tvert imot har de en tendens til å havne langt ned på "resultatlisten" i de aller fleste av dem.

Servicehefte og at den er godt fulgt opp er helt avgjørende. Her høres det ut som de tingene er på stell. Det er bra!

Vi anbefaler uansett en NAF-test eller test fra et verksted før du kjøper. Kvaliteten på disse bilene kan være temmelig ujevn. Husk også at alt av deler og også timepriser på verksted koster mer enn snittet. Det koster å eie en Jaguar og når bilen har rullet oppunder 200.000 kilometer, kan egentlig alt skje.

Prisene på disse bilene kryper nå ned mot 120.000 kroner. Dermed får du seriøst mye bil for pengene hvis du velger XF. Men du bør absolutt også ha en buffer klar til kommende reparasjoner. De vil komme og kan også fort koste dyrt.

I tillegg til å sjekke teknisk stand, bør du også ta en nøye titt på det innvendige. Virker alt som det skal? Er det slitasje eller skader i interiøret? Sjekk også dekkene, åtte nye dekk til en bil som dette er gjerne ikke billig det heller.

Men som sagt: Kult bruktbilvalg. Lykke til hvis du går for denne!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger