TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Familiebil(er) - en gammel stor bil + en liten EL bil eller en ny stor bil?

Hei,

Vi sitter og lurer litt på hva vår neste bil "oppgradering" skal være. Har i dag en 2014 modell golf stv. Vi liker å kjøre turer, og bruker en del bil i hverdagen også. Vi har en campingvogn for lengre turer så trenger henger med vekt 1500kg+. Vi har sett på to alternativer:

  1. En ny 7 seter ala Tiguan+ (kommer vel i 2017), eller Skoda Kodiaq. Fordelene er jo ny bil, god plass, fine tur biler med god sikkerhet og ny teknologi. (om de bare hadde kommet som plug-in hadde det vært et enklere valg) Nye XC90 T8 ligger utenfor budsjettet, selv etter 100 000,- i avgiftslette =)

  2. En 8-10 år gammel 7 seter ala Q7, X5, XC90, Landcruiser, Landrover Discovery. + en liten el bil ala e-up. Da har vi en stor fin bil for turer, og en liten til hverdagen og jobb. Minus er usikkerheten ved en så stor og gammel bruktbil. Selv om den vil bli brukt lite er dette biler som allerede har gått mellom 120 000km til over 200 000km.

Dersom vi skulle gå for alternativ 2. Hvilken 7 seter ville være best å satse på med tanke på kvalitet, sikkerhet og ikke minst vedlikehold. Jeg har ingen erfaring med eldre store SUVer og hva som gjerne går galt, eller slitasje på kostbare deler (motor/gir). Hadde vært greit med automat gir. Ser at de fleste på FINN er diesel biler, men det gjør ikke så mye siden den vil stå mest stille.

Vi heller vel mot alternativ 1. Men vurderer også alternativ 2. Dilemma.

Med vennlig hilsen Jon