Revisjonshistorikk [tilbake]

Skadde kanaler pga. feil plassering av jekk

Hei,

Jeg oppdaget på min nyinnkjøpte bruktbil 2014-mod Skoda Octavia at tidligere eier har jekket bilen opp på helt feil område på bilens kanaler. Jekken ble brukt på de respektive innfelte punktene på kanalene som er Skodas måte å anvise hvor jekken skal plasseres langs kanalene. Det vil si nesten på selve utsiden av kanalene som man ser dersom man ser bilen fra siden mellom hjulbuene. Jeg tror dette er det svakeste området av kanalene. Resultatet ble at kanalene har fått en bøy oppover på disse kanalenes ytterside. Bøyen går ca. 0,5 cm centimeter opp og er ca. 15 cm lang. Totalt er det tre slike bøyer, en for hvert respektive hjul (unntatt det fjerde hjulet). Disse bøyene er ikke så lett å se ved første øyekast, men man kan se de helt klart ved å bruke en slags målepinne som mitt merkeverksted viste til meg. I tillegg er det et par små bulker i det området hvor selve jekkehodet har vært plassert, men det er ingen lakkskader foruten noen små riper på hver av de tre bøyene.

Spørsmålet mitt er hvorvidt de ovennevnte skadene er kun rent kosmetiske skader eller hvorvidt skadene kan forårsake rust i kanalene og hvorvidt selve disse bøyene kan endre kanalenes deformasjonsegenskaper ved en evt. kollisjon???

Jeg har reklamert til bruktbilforhandleren (som ikke er merkeforhandler av Skoda), men han sier at disse skadene har ingen betydning for bilens kjøreegenskaper eller egenskaper ved kollisjon. Heller ikke fare for rust. Han nekter derfor erstatte eventuelle utlegg dersom jeg velger reparere skadene. Å utbedre disse skadene vil være ganske kostbare, antakeligvis 20 000 til 30 000 kr.

Tror du mitt prisoverslag er riktig? (Jeg har ikke fått offisiell takst enda fra merkeverkstedet)

Bør jeg bry meg om disse skadene, er de viktige å utbedre? Dersom jeg likevel velger å reparere, må man i såfall bytte selve kanalene eller går det ann å trekke tilbake disse bøyene??

Mvh en noe fortvilet Skoda-eier

Antall visninger