Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Spør om vinterdekk.

Jeg har lest vinterdekk tester, og har hatt mange biler og dermed prøvd mye dekk selv. Jeg vet dette ikke er direkte spørsmål om min bil, eller feil på den. Men likevel, dette er bilen jeg trenger nye vinterdekk til.

Jeg har hatt Bridgestone Blizzak WS70 til nå på denne bilen, og vurderer Nå nye utgaven WS80. Men den nye utgaven, som den jeg har, skårer dårlig på våt og bar vei, men meget bra på is. Alternativt er Nokian, men dem har jo samme "problem" bra på is, dårlig på våt og bar vei. Tidligere biler jeg har eid, så har jeg prøvd både Conti (Den gang contact 5) og Michling Ix 2? (litt hukomelse problem med eksakt navn her) Alle disse jeg nevner nå, er jo testvinnere (blant de 5 beste) Jeg har også hatt for noen år siden en Hyundai H1 rwd. hvor jeg hadde ett totalt ukjent dekkmerke: Matador. Trur det videre het Nordic Winter (Event Winter Nordic) det var ett C dekk. Men det oppførte seg som gamle Conti Vancowinter. Så helt ok på bar og våte kalde veier, men ikke det store på snø og is, men fungerte.

Den store greien er jo: Skal jeg virkelig ha Topp is/snø dekk, når jeg bor i Bergen? Glemte å si, Octavia'n er utstyrt med 4WD og ASB/ESP. Den tiden jeg har hatt bilen (siden 2014) så har jeg nesten aldri kjørt på is og snø. det er snakk om kanskje 3 ganger. Og jeg bruker bilen vær dag. Selv om en vet det har vært en del snø dager i Bergen, og snø rekorder har jo blitt skrevet om. Så har snø mengde i veien når jeg har kjørt, vært så og si helt fraværende.

Likevel. Min erfaring med våt vei, og disse Blizzak dekka (så vel som de øvrige nevnte) Så har dem følt helt greit, ingen problemer, ingen følelse av "ustabilitet" eller noen skumle "overraskelser"

Alt har også med pris å gjøre, også dekk. Selv om std. svar ved dekk kjøp er: Ikke spar på kronene når du kjøper dekk, dekk er det eneste som stopper bilen osv.

Men, hva om jeg betaler 1 300,- pr dekk. Men dem er elendige på våt vei, men best på is. Også kjører jeg kun på våt vei! Da hadde det kanskje vert best å betale 1 000,- pr dekk, for dekk som er best på våt vei, og middels på is?

Men må også si, Nokian hakka. og Blizzak jeg nevnte, er begge godt innenfor hva jeg er villig til å betale for dekk til min bil.

Og vinteren som kommer nå i Bergen, ser da ut for å bli "varm" og våt... Og klima ser ut til å gå i den retningen for Vestlandet. Derfor bør en kanskje tenke noe annerledes en tidligere, og derfor fint om noe hjelp til vurderinger. Dette kan sikkert være nyttig for andre en bare Skoda kjørere også.

Antall visninger