Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Hvordan fikse ujevn tomgang?

Hei hei! Jeg har kjøpt meg en Nissan x-trail 2004-modell, diesel, 136 hk. Den er vellholdt og har gått 190000 km. Den går desverre ujevnt på tomgang og var vanskelig å få start på i dag ved -8 grader. Med ujevnt mener jeg at den varierer mellmo 1000 og 600 omdreininger rundt hvert andre sekund. Lar jeg den stå for lenge blir det verre og verre og motoren dør til slutt. Når jeg setter den i gir og kjører går den helt jevnt, men selv etter motoren har blitt varm faller den tilbake til denne rytmen på tomgang.

Selgeren sa også at bilen går i "nødmodus" om den står på tomgang for lenge, eller om man kjører på for lavt turtall. Da kommer varsellampen for motorstyring opp og motoren mister kraft og man kommer ikke opp i mer enn 10 kmt uansett hvilket gir man legger seg i.

Tror du dette kan skyldes noen tette ventiler eller noe slikt som jeg kan rense selv? Evt en del jeg kan kjøpe og bytte ut selv? Har lest om lignende problemer som skyldes potentiometer, EGR, og filer blant annet. Håper du har noen gode råd til hva jeg kan sjekke og hvordan jeg kan gå fram for å feilsøke :-)

Antall visninger