Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Mister kraft/kompresjon

Hei. Jeg kjøpte en Alfa Romeo 159 i 2018. Den var i vesentlig dårligere stand enn antatt. Det er er en annen sak. Jeg hat bytta bærearmer foran, fjærer og støtdempere bak, bremseklosser og skiver foran og bak samt en caliper. Alle filter og olje. Firhjulskontroll. Batteri og glødeplugger. Sveiset turbo og byttet en pakning i toppen. Skiftet svinghjul og clutch. Byttet multireim og alle lager. Og nå har jeg til og med byttet reg reim og vannpumpe.

Etter multireima ble bytta kom flere varsellamper (autohold på håndbrekk), (anti skrens system) og etterhvert (gul motorlampe). Da tok verksted bilen inn for feilsøking. Det kom opp masse fra veivaksel til kamaksel, osv. Verkested finner ikke hvor feilen kommer fra og anbefaler skift av reg reim, noe jeg gjør. De sier at den satt skeivt på. Feilen er fortsatt der.

Problemet startet med varsellamper uten tap av motorkraft. Så ble den gule lampa tent på E18 etter ca 100 km kjøring i 110kmt. Etter dette har problemet vedvart.

Bilen starter som den skal, den har ingen ulyder eller indikasjoner på feil under kjøring. Den kan plutselig begynne å «bakke» på 1.500 rpm når jeg står i ro. Gassen har hengt seg opp 4-5 ganger. Bilen funker bra i 1 og 2 gir, men mister all kraft/kompresjon ved girskift 3-6 gir. Funker bedre i 4 gir og av og til i 6. Men ikke i 3 og 5 gir. Den mister også gradvis motorkraft i oppoverbakker.

Antall visninger