TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

Elbil fantasi? Eu idioti?

Hei,

Leser forferdelig mye angående elbiler og hvordan dette skal «redde» jorda, «kun elbiler i Norge eller eu innen 2025/30 og masse slike påstander om at dette er framtiden. Også leser jeg artikler på broom om at elbiler har samme problem som de første før våres tid. At batteriene ikke er bra nok mtp rekkevidde, levetid.

NRK feks viste jo i programmet «sløseriet» eller hva det nå heter at de tok en e-golf fra skrapa og redda den, satt den i forsvarlig stand og kunne brukes. Når den var kondemnert av forsikring selskapene da batteriet var defekt eller hadde en liten skade. Noe også forsikring selskapene må gjøre noe med. Finne bedre løsninger, ser masse forskjellige bilder som er kondemtert pga to av dørene og hjulbuen forran er bulka. Mens resten av bilen er strøken. Da utgjør det tydlivis over 60% av bilens verdi som gjør at de da ender på skroten. For et bruk og kast verden vi lever i. «Planned obsolescence» spiller også en rolle inn i dette temaet. At en bil som har verdi på ca 150 00kr. Som må bytte batteri, skal koste 140 000kr er jo høl i hue!?? Hvor kommer denne prisen fra? Koster det faktisk så vanvittig mye å produsere? Eller er det produsenten som vil ha mest margin og heller gi deg et godt «tilbud» på en ny bil fordi din er «gammel» og «slitt»etter garantien er gått ut.

Benny hadde jo Passaten som rulla 500» så ble den smadra. Den hadde sikkert rulla mer. Hvorfor skulle ikke en elbil gjort det samme eller enda lengre da de ikke har nesten noen bevegelige slitedeler som fossil har? At når batterier har rulla 500» så koster det 30-40k så er den god som ny.

Mine tanker går til den stakkar personen som har en Kia soul som hadde kjørt 150k ca og batteri er så si defekt helt ut av det blå.

Hva tenker da Norges regjering og EU om slikt? Hva vil skje om 30-40 år når alle disse bilene ligger haugevis med batterier som kunne blitt reparert eller brukt til noe annet.

Har selv tenkt å kjøpe elbil pga «besparelser» men fyttikatta om jeg hadde blitt sur om jeg hadde kjøpt en bil til 200-600 000kr også etter 6-10 år så er bilen faktisk skrot om batteriet ryker eller noe annet stort tar kvelden.

Jeg tenker som så at med dagens batteri teknologi så er en fossil bil mye, mye mer «miljøvennlig» om man skal tenke på det lange løp. Ikke hvor mye utslipp det er på et år eller to hvis alle kjører elbil. Det tenker jeg er en veldig stor fantasi som alle regjeringer og EU lignende etater tenker.

Føler elbiler er like eller mer miljøskadelig en fossil biler. Mange vet vel ikke hvordan litium batteriene lages vel? Det blir mina ofte i Kina eller Afrika i umenneskelige arbeidsforhold, folk dør i arbeid og det forgifter vann og atmosfæren pga litium er et veldig skittent produkt når det lages. Og det brukes vanvittig mye vann i utvinningen av litiumet å som lokal befolkning heller kunne ha brukt. Kobolt som er en kjelden metall som er veldig miljøskadelig.

Elbiler sliter vel veldig mye mer på veiene også? Da de veier vanvittig mye pga batteriene. Og sliter ut dekk mye oftere. Så forbruksvarer må lages mye mer for elbilene.

Hva tenker dere på Broom? Leserne?

Kan dere lage en reportasje om dette Benny og Broom-redaksjonen? Hva elbiler faktisk påfører verden og om det hele er en stor fantasi som må ventes på eller satses på.

Hilsen en som ønsker å sette lys på den andre siden av elbilverden, som ingen avis skriver om eller folk ønsker å vite om.