TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Diagnoesutstyr

Hei

Jeg har en Mazda CX5 2,2 diesel 2014 model. Tar service selv i henhold til hva som er oppgitt i brukermannualen til bilen. Når jeg skifter olje og filter setter jeg inn 20.000 km eller 12 mnd til neste service i dashbordet ved hjelp av funksjonene på rattet. Dette her jeg gjor årlig i 3 år nå uten problemer.

Nylig når jeg var på kjøretur fikk jeg opp feilmeldinger i dashbord der det førs står kjøretøyinspeksjon nødvendig, etter enda en stund kom det opp varsel om lavt oljetrykk. Jeg sjekket oljenivå som var ok.

Jeg tenkte at dette er litt kritisk og kontaktet autorisert Mazda verksted og fikk time der. Der kunne de fortelle meg at det ikke så ut til at bilden hadde hatt service med olje bytte på 41.000 km eller 3,5 år. Men detter er jo ikke riktig da jeg her gjort jobben og kjenner historikken. De sa at man må koble seg til med diagnoseutstyr og null stille oljebytte. Denne varselen kommer på diesel biler pga at diselen tynner ut motoroljen over tid og skal være en slaks sikkerhet mot motorskade.

Mazda verlsted ville ikke null stille oljebytte ute å selge meg ny olje og filter selv om jeg kunne gå god for at lojen var 4 måneder og kjørt 3000 km.

Jeg gikk med på at de gjorde jobben der det kostet 1200 kroner for olje og filter som var "ok" og fjerene feilmeldinger 2000 kroner. Totalt 3200 kroner for egentlig "ingenting"

Er du kjent med dette problemet på Mazda eller andre biler? Kan jeg kjøpe meg diagnoseutstyr og gjøre denne jobben selv?

På forhånd takk for hjelpen

Mvh

Tore