TV 2 Play
Min konto

Revisjonshistorikk [tilbake]

trykk for å gjemme/vise revisjon 1
opprinnelige versjon

Praktiske el-familiebiler med akseptabel rekkevidde

Hei,

Det er på tide å pensjonere vår 13 år gamle Subaru Forester og vi (2 voksne og 2 små barn) har foreløpig sett oss ut Mercedes EQB og BMW iX1. Begge er prøvekjørt og de har sine fordeler og ulemper som gjør valget veldig vanskelig.

Foreløpig slår EBQ best ut på førermiljø, infotainment og at den har 7 seter. iX1 har sansynligvis litt bedre rekkevidde, har best komfort i setene, litt mer "snert" i kjørestilen og ikke minst har den hengerfeste. Hengerfeste er ikke superviktig siden vi har en annen bil som kan benyttes.

Ingen av disse bilene imponerer på rekkevidde og som førstegangsskjøpere av el-bil er jeg litt usikker på behovet. Vi bruker bil til alt mulig hele året, både bykjøring, hytteturer (ca 4 ganger i året, fjellturer (3-4 ganger i året) og norgesferier (maks 1). De viktigste egenskapene for oss er god nok plass (som Subaruen har), AWD, ekstra bakkeklaring, akseptabel rekkevidde, god kjørekomfort, kvalitet. og servicekost.

Kvalitet er årsaken til at BMW og Mercedes foreløpig er de mest aktuelle kandidatene. Skoda Enyaq lusker i bakgrunnen men ser at flere rapporterer om en del feil. Audi Q4 har dukket opp i det siste som et alternativ og Fisker Ocean kan være spennende men her er nok leveringstiden for lang.

Det grunnleggende spørsmålet er vel egentlig om f.eks EQB vil ha god nok rekkevidde til vårt behov. Med 2 små barn må vi uansett stoppe en del på lengre turer, samtidig som det kan være fin å "peise på" om de sover.

Hjelp!