Revisjonshistorikk [tilbake]

Satse på Xpeng?

Hei,

Jeg klarer ikke helt å glemme noe som ble skrevet tidligere fra Benny om at man burde sette seg godt inn i bilmerket man skal kjøpe bil fra, akkurat som man gjør med annen mindre elektronikk.

Jeg sikler litt etter en Xpeng G9, den er jo perfekt for mitt brukt, men jeg er litt usikker på om Xpeng er noe jeg tørr å satse på? Jeg vet at Motor Forum er en stor og seriøs aktør, men likevel er jeg litt bekymret. Det siste året har vi sett at aksjekursen har falt med omlag 80%, men likevel så ser det ut til at Xpeng fortsetter å øke investeringene i selskapet - noe jeg tenker er veldig positivt. Jeg mener å ha lest at Xpeng ikke er eid av den kinesiske stat, noe jeg ville syntes var positivt siden de ofte har veldig langsiktige mål når de hopper inn, stemmer det?

Det jeg er litt redd for er at Xpeng går konkurs midt oppi her og jeg sitter med en bil til 700.000,- uten noen form for rettigheter. Om selskapet går konkurs, vil jeg fremdeles har garantirettigheter fra forhandler? Det vil vel ødelegge all form for annenhåndsverdi, men så lenge man har en bil som fungerer, så er jo ikke alt håp ute.

Kort spurt: burde man tørre å satse på Xpeng slik som ting er nå med selskapet? Bilene de kommer med nå straks er jo helt vanvittig råe, og jeg kan ikke skjønne annet enn at de burde bli en suksess (gitt at de fungerer uten for mye problemer).

Antall visninger