Finn biler og biltester

Audi Q3

Audi Q3

Audi startet på toppen med sin SUV-satsing. Digre Q7 var først ut, så fulgte Q5 — og til slutt var det så tid før Q3. Som navnet antyder, tilhører denne bilen 3-familien til Audi. A3 har vært en stor suksess i mange år, og Q3 har fulgt opp det ganske bra i sin klasse.

Her snakker vi kompakt SUV, eller crossover om du vil. Mange vil nok oppfatte denne bilen som litt for snau til familiebruk, i alle fall hvis du ofte har behov for å ha med både passasjerer og mye bagasje. To sitter greit i baksetet, noen reell treseter er dette imidlertid ikke. Bagasjerommet er litt over snittet i klassen, 460 liter.

Det som er Q3s store styrke er premiumfølelsen. Der en god del konkurrenter i dette segmentet kan ha litt billigfaktor, er Q3 en langt mer gjennomført bil. Avansert understell sikrer både høy komfort og gode kjøreegenskaper. Støydempingen er meget bra, og sammen med gode seter og et fint førermiljø, er det med på å underbygge følelsen av premiumbil.

Mange som kjøpte den ny, var også rause da de krysset av for ekstrautstyr. Det er med på å bidra til et eksklusivt totalinntrykk. Men det finnes også ganske spartanske utgaver med stoffseter og generelt lite utstyr. De skal du enten styre unna, eller sørge for at du får langt rimeligere enn mer attraktive utgaver. Her er det også viktig å tenke på videresalg, når den dagen kommer. Q3-kjøpere er typisk folk som er bevisste på hva de vil ha. Biler som blir oppfattet som ukurante, er derfor tungsolgte.

På grunn av størrelsen, har en god del Q3-eksemplarer vært familiens bil nummer to. Disse har gjerne hyggelig kilometerstand og kan bære preg av forsiktig bruk. Som bruktkjøp er det absolutt ikke dumt.

Den mest vanlige motoriseringen er 2-liters TDI-diesel, på enten 140 eller 177 hk. Det er ingen dum motor i denne bilen. Bensinmotor ble lenge ansett som ganske ukurant, men her har pendelen begynt svinge. Q3 med bensinmotor trenger slett ikke å være dumt. Automat er høyt på ønskelista hos mange, den silkemyke S Tronic-kassen kler virkelig denne bilen.

Vanlige feil og problemer

benny mener benny quote Selv om Q3 er den minste og rimeligste modellen i Audis Q-serie, er finish og materialvalg av god kvalitet innvendig, men noen eiere oppfatter designet som litt i overkant traust og konservativt.

Det rapporteres om lite feil på denne bilen, ingen typiske svakheter. Sjekk bremsene både foran og bak. På biler med brede hjul kan dekkene slites skjevt. Ta en titt på disse, nye dekk kan fort koste en god slump penger.

+ Pluss

God premium-følelse

- Minus

Ingen vinner i kategorien ”mye bil for pengene”

For deg

du vil sitte litt høyt, uten å ha stor SUV.

Ikke for deg

du trenger mye plass.

Beste kjøp

Stikkord: Mye utstyr, automat og stor motor

Styr unna

Biler med lite utstyr. stoffseter og manuelt gir.

Kjøpt ny av

De som synes en Toyota RAV4 blir for kjedelig.

Sjekk også

Mercedes-Benz GLK (2009-2015)

Mercedes var tidlig ute med SUV da de lanserte sin ML mot slutten av 90-tallet. Ja, tar vi med legenden Geländewagen, var de virkelig pionerer. Men her snak..

BMW X1 (2010-2013)

Med X1 utvidet BMW modellutvalget sitt kraftig. En crossover/SUV hakket under X3 var en god ide på papiret – og viste seg også være det i praksis, Her får..

Volvo XC60 (2009-2014)

Å lage en stor SUV er nok noe av det smarteste Volvo noen gang har gjort. XC90 ble en umiddelbar suksess og har særlig solgt bra i USA. Den debuterte som 200..

Siste nytt om Audi

Antall visninger